RVD/Kon.Huis nr. 57: Koningin - Werkbezoek BLinN

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST
Persbericht

KONINGIN BRENGT WERKBEZOEK AAN BONDED LABOUR IN NEDERLAND

Hare Majesteit de Koningin heeft vanmiddag een werkbezoek gebracht aan Bonded Labour in Nederland (BLinN) in Amsterdam. BLinN ondersteunt slachtoffers van mensenhandel in Nederland. Het is een programma van Humanitas en Oxfam Novib. De Koningin bezocht ook de opvanglocatie Roggeveen. Zij sprak er met slachtoffers van mensenhandel en medewerkers van BlinN. De Koningin werd tijdens haar werkbezoek vergezeld door staatssecretaris van Justitie, mevrouw mr. N. Albayrak.

De cliënten van BLinN zijn niet alleen vrouwen die werkzaam zijn in de prostitutie, maar ook mensen die in de horeca, bouw, tuinbouw of huishoudelijke sector werken. BlinN helpt cliënten nieuwe perspectieven te ontwikkelen en toekomstplannen te maken. Dit gebeurt door middel van traumaverwerking, begeleiding naar scholing en werk en het geven van sociale weerbaarheidstrainingen. BLinN wijst op de consequenties van het eigen handelen en het dragen van de bijbehorende verantwoordelijkheid.

De opvanglocatie Roggeveen is een onderdeel van de opvangorganisatie HVO-Querido en organiseert de crisisopvang van slachtoffers van mensenhandel. Het gaat met name om slachtoffers die aangifte doen van mensenhandel en voor hun eigen bescherming niet terug kunnen naar hun eigen verblijfplaats. Tevens herbergt Roggeveen het Amsterdams coördinatiepunt mensenhandel waar de (zeden)politie, advocatuur, bureau Jeugdzorg en HVO-Querido samenwerken om mensenhandel in de hoofdstad aan te pakken. Ook de Immigratie- en Naturalisatiedienst houdt spreekuur in de Roggeveen, met het oog op slachtoffers die een verblijfsvergunning willen aanvragen.

De Koningin is beschermvrouwe van HVO-Querido.

Noot voor redacties (