Vlaamse Overheid

Beveren en Zwijndrecht

Structureel onderhoud van de N49/E34 in Beveren en Zwijndrecht

Vlaamse overheid

dinsdag 18 maart 2008

Op woensdag 26 maart 2008 wordt gestart met het structurele onderhoud van de N49/E34 in Beveren en Zwijndrecht, in de richting van Antwerpen. De werkzaamheden zullen plaatsvinden op de N49 tussen complex 9 Beveren - Melsele en complex 8 Waaslandhaven-Oost.

Op woensdag 26 maart 2008 en donderdag 27 maart 2008 wordt de werfsignalisatie geplaatst in beide rijrichtingen. Daardoor is er enige hinder mogelijk voor het verkeer (mobiele werf). Ter hoogte van complex 9 zal de afrit voor het verkeer uit de richting van Antwerpen afgesloten worden. Het verkeer wordt omgeleid via complex 8 en de Keetberglaan.

Op vrijdag 28 maart 2008 worden tijdelijke metalen new jerseys tussen de linker- en rechterrijstrook geplaatst. Het verkeer in de richting van Zelzate zal dan tijdelijk op de pechstrook moeten rijden. Ter hoogte van complex 9 blijft de afrit voor het verkeer uit de richting van Antwerpen afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via complex 8 en de Keetberglaan.

In het weekend van 29 en 30 maart 2008 zijn er in beide rijrichtingen steeds twee rijstroken beschikbaar. Het verkeer in de richting van Zelzate moet dan op de rechterrijstrook en de pechstrook rijden. Ter hoogte van complex 9 blijft de afrit voor het verkeer uit de richting van Antwerpen afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via complex 8 en de Keetberglaan.

Op maandag 31 maart 2008 wordt het verkeer op de N49 in de richting Antwerpen tussen complex 9 en complex 8 op één rijstrook gebracht: op de rechterrijstrook en via doorsteken door de middenberm op de linkerrijstrook van de tegengestelde richting. Het verkeer in de richting van Zelzate blijft op de rechterrijstrook en de pechstrook rijden. Ter hoogte van complex 9 wordt de oprit in de richting van Antwerpen afgesloten. Er wordt in een omleiding voorzien via de oprit naar Zelzate van complex 9 en de Keetberglaan. De afrit van complex 9 voor het verkeer uit de richting van Antwerpen blijft afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via complex 8 en de Keetberglaan. Deze verkeerssituatie blijft behouden tot het einde van de werkzaamheden.

Tijdens de werkzaamheden wordt de bestaande betonverharding opgebroken en wordt de rijweg in doorgaand gewapend beton heraangelegd. Als zich geen onvoorziene omstandigheden voordoen, zullen de werkzaamheden tot eind juni 2008 duren.

De aannemer van de werkzaamheden is de firma nv D. Stadsbader-Flamand.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Ing. Ilse Van Wijnendaele, Agentschap Wegen en Verkeer, Wegen en Verkeer Antwerpen
Tel: 03 224 68 14
Fax: 03 224 68 99
GSM: 0478 56 01 26
Email: wegen.antwerpen@vlaanderen.be