Vlaamse Overheid

Aanleg van de ring rond Asse

Vlaamse overheid

dinsdag 18 maart 2008

De eerste fase van de aanleg van de ring rond Asse is gestart in augustus 2007. De planning van de werkzaamheden is als volgt:

Fase 1:
De eerste fase van de werkzaamheden wordt uiterlijk 21 maart beëindigd. Op die dag wordt de Assesteenweg en de rotonde aan de Huinegem opengesteld voor alle verkeer.

Fase 2:
Ondertussen wordt de nieuwe ringweg aangelegd tot voor het station. Die werkzaamheden zouden volgens de huidige planning tegen de eerste helft van april beëindigd moeten zijn. In deze fase ondervindt het verkeer op de N9 geen enkele hinder. De heraanleg van het Lindenpark is al volledig uitgevoerd.

Fase 3:
Vanaf half april tot half juni 2008 wordt de nieuwe ringweg aangesloten op de bestaande N9. De N9 zal ook heringericht worden tussen het station en Vaal.

Tijdens deze fase zal het doorgaand verkeer op de N9 in beide richtingen over twee versmalde rijstroken rijden. De bestaande busbaan en parkeerstrook worden tijdelijk opgeheven. Er wordt een tijdelijke parkeerzone aangelegd.

Fase 4:
De spooroverweg aan het station wordt vernieuwd door Infrabel. Tijdens die werkzaamheden wordt de N9 ter hoogte van het station in beide richtingen vijftien werkdagen lang afgesloten. Op dat moment zal de nieuwe ringweg al in gebruik genomen zijn. Er zullen extra omleidingen van kracht zijn. Die werkzaamheden zullen volgens de huidige planning duren van half juni tot begin juli 2008.

Fase 5:
In een laatste fase wordt de N9 tussen het station en Vaal heraangelegd. Deze fase is gepland vanaf augustus 2008 en zal vijfentwintig werkdagen duren. Het doorgaand verkeer op de N9 zal dan in beide richtingen op versmalde rijstroken rijden.

Volgens de uitvoeringstermijn en als de klimatologische omstandigheden gunstig zijn, zouden de werkzaamheden half september voltooid moeten zijn.

De kostprijs van de werkzaamheden is 3,5 miljoen euro (incl. btw). Ze worden uitgevoerd in opdracht van de Vlaamse overheid.

Meer informatie vindt u in het faseringsplan als bijlage.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Ir. Frans Venstermans, Agentschap Infrastructuur, Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Tel: 02 257 23 00
Fax: 02 257 23 80
Email: wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be

Bijlagen:


* Faseringsplan 1ste fase N9 Ring om Asse(PDF, 1294 KB)