Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

De Voorzitter van de Tweede Kamer Postbus 90801 der Staten-Generaal 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 Binnenhof 1 A Telefoon (070) 333 44 44 2513 AA S GRAVENHAGE Fax (070) 333 40 33 www.szw.nl 2513AA22XA

Contactpersoon Ons kenmerk IZ/IA/2008/7792 Doorkiesnummer Datum 18 maart 2008 Faxnummer

Onderwerp Bezoek aan de Internationale Arbeidsconferentie

De jaarvergadering (IAC) van de Internationale Arbeidsorganisatie zal dit jaar plaatsvinden van 28 mei tot en met 13 juni 2008 te Genève. Traditiegetrouw wordt de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid uitgenodigd een drietal leden aan te wijzen om gedurende enkele dagen de conferentie bij te wonen als bezoekers. Vorig jaar heeft echter de Eerste Kamer ook aangegeven interesse te hebben de IAC bij te wonen. Ik heb afgesproken om hen eens in de 4 jaar na de installatie van nieuwe EK leden ook de gelegenheid te geven enkele leden aan te wijzen om de conferentie bij te wonen. Gezien de logistieke consequentie stel ik u daarom voor om dit jaar maximaal 2 leden aan te wijzen en datzelfde zal ik aan de voorzitter van de EK voorstellen. De tweede week (vertrek dinsdagavond 3 juni uit Amsterdam, retour op donderdag 5 juni) biedt het beste perspectief voor een interessant programma.

Tijdens het bezoek zal uw delegatie worden begeleid door een lid van de Nederlandse overheidsdelegatie. Bij het naderen van de IAC zult u een voorstel voor een uitgewerkt programma ontvangen. Vaste elementen zijn ondermeer bezoeken aan conferentiecomités, gesprekken met de tripartiete delegatieleden en ontmoetingen met de medewerkers van de Internationale Arbeidsorganisatie.
Voor een goede indruk van wat er dit jaar inhoudelijk speelt tijdens de IAC verwijs ik u naar de bijgesloten `conference guide'.

Ons kenmerk IZ/IA/2008/7792

Indien ook dit jaar gebruik wordt gemaakt van de uitnodiging verneem ik graag zo spoedig mogelijk de namen van de leden. Enige tijd voor aanvang van de IAC zal een afspraak worden gemaakt met de leden om aan hen een dossier met achtergrondinformatie en de tickets uit te reiken. Indien men dat wenst kan er ook een voorbespreking plaatsvinden.

De Minister van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,

(J.P.H. Donner)

Bijlage(n):
Conference guide


---