Eerste Kamer der Staten Generaal

Interpellatiedebat over betrokkenheid Eerste Kamer bij opzegging Europese Code sociale zekerheid en overig nieuws

dinsdag 18 maart 2008

De Eerste Kamer heeft vandaag ingestemd met het verzoek van de leden Van Driel (PvdA) en Slagter-Roukema (SP) tot het, namens de hele Kamer met uitzondering van de VVD-fractie, houden van een interpellatiedebat met de ministers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De interpellatie over het opzeggen van deel VI van de Europese Code inzake sociale zekerheid zonder dat de Eerste Kamer in de gelegenheid is geweest zich uit te spreken over het betreffende wetsvoorstel (31.267), vond aansluitend plaats .

De Eerste Kamer heeft ingestemd met de op 4 maart 2008 door de voorzitter van de Tijdelijke gemengde commissie subsidiariteitstoets voorgelegde selectie van wetgevingsinitiatieven voor een parlementaire subsidiariteitstoets, alsmede een aanvullende selectie van voorstellen voor parlementaire toetsing (EK 22.112, BF / TK nr. 621

Voor vragen over dit pdf-document kunt u contact opnemen met de redactie van deze website: telefoon 070-3129200; e-mail cip@eerstekamer.nl. U kunt ook via het reageerformulier een bericht sturen aan de Redactie.

).

De wetsvoorstellen

* Wet afschaffing procuraat en invoering elektronisch berichtenverkeer (30.815)

* Toelaten belangengroepen met volledige rechtsbevoegheid tot de Waterschapsverkiezingen (31.319)
zijn zonder beraadslaging en zonder stemming aangenomen. Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.