Bedrijfpensioenfonds Koopvaardij brengt vermogensbeheer onder bij Mn Services

18/03/2008 15:12

PR Newswire

RIJSWIJK, Nederland, March 18 /PRNewswire/ -- Het Bedrijfspensioenfonds Koopvaardij heeft Mn Services gekozen als vermogensbeheerder voor haar pensioenvermogen van ruim EUR 3,2 miljard. De opdracht betekent dat de Rijswijkse vermogensbeheerder verantwoordelijk is als multi-manager voor het vermogensbeheer en een adviserende rol heeft zowel op strategisch niveau als over het beleggingsbeleid. Daarnaast organiseert Mn Services operationele zaken rond het vermogensbeheer voor het bedrijfspensioenfonds.

De woordvoerder van het Bedrijfspensioenfonds Koopvaardij: "Na een uiterst zorgvuldig selectieproces is uiteindelijk de keuze gevallen op Mn Services. Het was een close finish. Beslissend is geweest de prijs kwaliteit verhouding van de dienstverlening en het inlevingsvermogen in de specifieke kenmerken van het fonds."

In 2007 vertrouwde het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Metalektro (PME) haar pensioenvermogen toe aan Mn Services. Naast PME kozen in 2007 en 2008 de ondernemingspensioenfondsen van Nutreco en Cerestar en het
Bedrijfspensioenfonds Banden- en Wielenbranche voor de Rijswijkse vermogensbeheerder.

"Wij zijn er trots op dat het Bedrijfspensioenfonds Koopvaardij ons in de competitieve markt waarin wij actief zijn selecteert", aldus Ruud Hagendijk, voorzitter van de Raad van Bestuur van Mn Services. "Het
Bedrijfspensioenfonds Koopvaardij is een grote en waardevolle nieuwe opdrachtgever voor Mn Services. Wij streven voor de deelnemers van het fonds naar uitstekende service en verantwoorde beleggingen met bovengemiddelde rendementen".

Over Bedrijfspensioenfonds Koopvaardij

Het Bedrijfspensioenfonds Koopvaardij bedient sinds 1954 de bedrijfstak met op dit moment meer dan 55.000 deelnemers, ruim 200 werkgevers en een dekkingsgraad (medio februari 2008) van 146.

Over Mn Services

Mn Services beheert een vermogen van ruim EUR 61 miljard en voert de pensioenadministratie uit voor meer dan 1,1 miljoen mensen en zo'n 33.000 werkgevers. Hiermee is het bedrijf een van de grotere onafhankelijke uitvoerders van vermogensbeheer en pensioenadministratie in Nederland.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mn Services N.V.Geert-Jan Cath, woordvoerder, gca@mn-services.nl , M +31-6-51-393-252