Gemeente Spijkenisse


Nieuwe panoramafoto's voor intern gebruik

18 maart 2008

Cyclomedia auto
In de maanden april en mei worden er nieuwe 360 graden panorama foto's gemaakt. Deze panoramafoto's worden ook wel cyclorama's genoemd.

Het bedrijf Cyclomedia heeft een ontheffing ontvangen voor het maken van foto's in het westelijke gedeelte van Spijkenisse. Met deze ontheffing kan men op wegen en fietspaden rijden en om de tien meter stil staan om een foto te maken. Tevens heeft het bedrijf paalsleutels voor tijdelijke toegang op afgesloten wegen en paden.

Elk jaar wordt een deel van Spijkenisse opnieuw door het bedrijf Cyclomedia gefotografeerd. Dit wordt gedaan met Opel Corsa's met een speciale camera op het dak. Mogelijk heeft u ze inmiddels al zien rijden.

Opdrachtgever is de gemeente Spijkenisse. De foto's worden voor het interne Geografisch Informatie Systeem (GIS) en voor het WOZ loket gebruikt. De afdeling Belastingen gebruikt de foto's voor het bekijken van de referentiewoningen voor de onroerende zaak belasting. In het GIS systeem zijn de foto's nuttig voor visuele ondersteuning bij onder andere inspectie, schouw, afhandeling van klachten en internetcommunicatie.