Ministerie van Buitenlandse Zaken

Afghaanse minister bezoekt Uruzgan

18 mrt 2008 | Op uitnodiging van de Nederlandse Taskforce Uruzgan heeft de Afghaanse minister Zia van Wederopbouw en Plattelandsontwikkeling 13 en 14 maart Uruzgan bezocht. Hamdam met lokale bestuurders
Hamdam met lokale bestuurders
Foto: Buitenlandse Zaken

Doel van het bezoek van de centrale Afghaanse overheid was om haar betrokkenheid bij de projecten in de provincie zichtbaarder te maken. Dit is belangrijk om de bevolking in Uruzgan meer vertrouwen in haar nationale regering te laten krijgen. Nederland is een grote donor van de wederopbouwprojecten die door het ministerie van wederopbouw en plattelandsontwikkeling in Uruzgan worden uitgevoerd. Minister Zia maakte tijdens het tweedaags bezoek bekend dat zijn ministerie onder meer een aantal irrigatieprojecten en de aanleg van een asfaltweg in Deh Rawod steunt.

De minister sprak ook met de gouverneur van Uruzgan, Hamdam, en een groot aantal lokale leiders. Hamdam drong er bij de lokale bestuurders op aan duidelijke en sterke leiders te kiezen, die goed met de Afghaanse overheid samenwerken. Hij benadrukte dat de verantwoordelijkheid voor de toekomst, (weder)opbouw en veiligheid in Uruzgan bij hen allen rust.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl