Gemeente Terneuzen

Uitvaart Wim Matthijssen

Op woensdag 12 maart jl. is Wim Matthijssen tijdens het uitvoeren van zijn brandweertaak om het leven gekomen. Op woensdagmorgen 19 maart vindt de uitvaart met korpseer plaats. Deze bijeenkomst wordt gehouden om 11.00 uur in sportcentrum Vliegende Vaart, Vliegende Vaart 2 te Terneuzen. Aansluitend zal de crematieplechtigheid in besloten kring plaatsvinden.

Om alle leden van het brandweerkorps Terneuzen de gelegenheid te bieden om afscheid te nemen van hun collega, worden de brandweertaken op woensdag overgenomen door brandweerkorpsen uit omliggende gemeenten.

Sportcentrum Vliegende Vaart gesloten
De sporthallen van Sportcentrum Vliegende Vaart zijn in het kader van de afscheidsbijeenkomst voor alle activiteiten gesloten van dinsdag 18 maart 12.00 uur tot en met woensdag 19 maart 24.00 uur. Op woensdag 19 maart is het zwembad van het Sportcentrum gesloten van 07.00 uur tot 15.30 uur. Alle zwemactiviteiten, ook lessen, komen tot 15.30 uur te vervallen.

Persuitnodiging
Voor de media wordt gelegenheid geboden om, op een waardige wijze, verslag te doen van de herdenking. Het sportcentrum is alléén voor schrijvende pers toegankelijk. In het sportcentrum mogen dus geen beelden of geluidsopnames worden gemaakt. Na de bijeenkomst worden fotos van de bijeenkomst die door een professionele fotograaf worden gemaakt, voor de pers beschikbaar gesteld.

Om het deel van de uitvaart in beeld te brengen dat buiten het sportcentrum plaatsvindt, wordt een speciaal persvak georganiseerd. Daar dient de pers zich woensdag te melden vóór 10.45 uur. Het vak zal aangeduid worden en is nabij het sportcentrum. De pers wordt verzocht zich morgen, dinsdag 18 maart, voor 15.00 uur aan te melden via communicatie@terneuzen.nl zodat een en ander goed georganiseerd kan worden.

Noot aan de redactie:

- aanstaande woensdag zouden s ochtends activiteiten plaatsvinden bij het sportcentrum Vliegende Vaart in het kader van de boomfeestdag. De activiteiten bij de Vliegende Vaart zijn verzet naar 2 april. Op andere plaatsen in de gemeente worden de bomen wel ingeplant.
- de tv-uitzending die morgenavond gepland stond van Nu we er toch zijn (BNN) in Terneuzen is uitgesteld naar volgende week in het kader van de berichtgeving uit Terneuzen over de afscheidsbijeenkomst.

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie, D. Rouw, telefoonnummer: 06-20424249 of (0115) 455 524

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl |