Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Gemeenteraad: Yvonne van Mastrigt nieuwe burgemeester - persbericht 017, 2008

De gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer heeft op donderdag 13 maart 2008 tijdens een extra vergadering besloten mevrouw mr. Y.P. (Yvonne) van Mastrigt aan te bevelen als nieuwe burgemeester. Deze aanbeveling wordt verzonden aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), mevrouw G. ter Horst.

Mevrouw Van Mastrigt (PvdA) is 42 jaar en sinds oktober 2004 burgemeester van Winsum. Zij heeft rechten gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In de periode 1998-2004 was zij voorzitter van de raad van de deelgemeente IJsselmonde. Daarvoor heeft zij gewerkt bij de N.V. Nederlandse Spoorwegen als bedrijfsjurist en bij de spoorwegpolitie. Ook is zij werkzaam geweest bij de gemeentepolitie Utrecht en de gemeentepolitie Rotterdam. Mevrouw Van Mastrigt woont samen met haar man en twee dochters.

De raad volgt met deze aanbeveling het advies van de Vertrouwenscommissie. Er hebben in totaal 19 kandidaten op deze vacature gereageerd. De vacature ontstond per 1 april 2007, omdat mevrouw M. Salet burgemeester is geworden van de gemeente Spijkenisse.

De aanbeveling van mevrouw Van Mastrigt vloeit voort uit een tweede selectieprocedure. In de eerste selectieprocedure, waarop slechts 6 kandidaten hebben gereageerd, heeft de raad unaniem besloten om geen aanbeveling te doen en de Minister te verzoeken de procedure opnieuw open te stellen. De Minister heeft aan dat verzoek gehoor gegeven, zodat in november 2007 een tweede procedure van start ging. De gemeente Hoogezand-Sappemeer heeft de tweede procedure ondersteund met een speciale advertentiecampagne.

De verwachting is dat de benoemingsprocedure voor de zomer is afgerond. Op een later moment wordt duidelijk op welk moment mevrouw Van Mastrigt met haar werk als burgemeester van Hoogezand-Sappemeer zal beginnen.