Gemeente Lopik

Nieuws

Seniorenraad opgericht

De gemeente Lopik en het Breed Platform Ouderenbeleid Lopik (BPOL) hebben een Seniorenraad opgericht. Deze Seniorenraad zal het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd advies geven over allerlei zaken die van belang zijn voor senioren in de gemeente Lopik. De eerste vergadering van de Seniorenraad heeft plaatsgevonden op 18 maart 2008.

In het najaar van 2007 is een oproep gedaan aan alle inwoners van de gemeente Lopik die ouder zijn dan vijftig en de belangen van senioren zouden willen en kunnen behartigen, om zich aan te melden als lid van de Seniorenraad. Deze oproep heeft vijf bestuursleden opgeleverd, te weten:

* De heer A.J.I. Beeres, voorzitter

* De heer D.H. Gmelig Meijling, penningmeester
* Mevrouw J.C. van Schaik, secretaris

* De heer F.M. Grizell

* Mevrouw C. van der Neut

Van links naar rechts: voorzitter A.J.I. Beeres, secretaris mw. J.C. van Schaik en
penningmeester D.H. Gmelig Meijling (mevrouw C. van der Neut en de heer
F.M. Grizell konden helaas niet aanwezig zijn).

Eind maart/begin april 2008 zullen de ouderencomités een uitnodiging ontvangen om iemand uit hun gelederen af te vaardigen voor het bestuur van de Seniorenraad. Uiteindelijk zal het bestuur van de Seniorenraad groeien tot 13-15 leden.

Doel Seniorenraad

Het college van burgemeester en wethouders zal advies aan de Seniorenraad vragen voor allerlei zaken die van bijzonder belang zijn voor senioren in de gemeente Lopik. De Seniorenraad mag het college ook ongevraagd advies geven. Daarnaast zal de Seniorenraad een belangrijke rol gaan spelen bij de subsidieaanvragen van de ouderencomités in de kernen. De Seniorenraad rekent ook de taken die door het voormalig Breed Platform Ouderen Lopik (BPOL) werden verricht tot zijn werkzaamheden.