Provincie Utrecht

Provincie Utrecht investeert in bedrijventerreinen Bunschoten

18-3-2008 -

De bedrijventerreinen De Kronkels en Zuidwenk (Bunschoten) vragen om een verbeterslag. Het dagelijks bestuur van de provincie Utrecht wil daarom ruim 666.000 euro investeren in de uitvoering van een herstructureringsplan.

De knelpunten op het bedrijventerrein De Kronkels hebben vooral te maken met de entree, het ruimtegebruik, de ontsluiting en de uitstraling. De Kronkels is meer dan 35 jaar oud en laat de nodige `slijtageverschijnselen' zien. De Kronkels is een traditioneel terrein dat vooral ruimte biedt aan bedrijven die actief zijn in de bouw, metaalnijverheid, transport en logistiek. Dezelfde problemen spelen bij het bedrijventerrein Zuidwenk dat dateert uit de jaren 70. Op dit terrein bevinden zich vooral visverwerkende bedrijven en bakkerijen. Op de Bunschoter terreinen zijn meer dan 500 ondernemingen gevestigd, die goed zijn voor bijna 8.000 arbeidsplaatsen.

De herstructureringsoperatie gaat medio 2008 van start. Over de provinciale bijdrage aan de verbetering van de bedrijventerreinen nemen Provinciale Staten in mei nog een afzonderlijk besluit.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196