Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom (18/3)

BERGEN OP ZOOM, 18 maart 2008

Automobilisten veroorzaken blikschade

HOEVEN: De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag rond 00.50 uur een 47-jarige automobilist uit St. Willibrord aangehouden. De man botste op de Oude Antwerpsepostbaan op een geparkeerde auto waardoor beide auto's schade opliepen. Niemand raakte gewond. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder teveel had gedronken. Hij blies 725 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. De man moest zijn rijbewijs inleveren en hij kreeg een rijverbod van 8 uur.

Burger houdt jongens aan voor vernielingen aan auto's

BERGEN OP ZOOM: Twee jongens van 14 en 15 jaar oud uit Bergen op Zoom zijn aangehouden voor vernielingen aan auto's. Maandagavond rond 20.50 uur werden ze op de Sibeliusstraat door een burger betrapt voor het vernielen van een autospiegel. De man fietste achter de jongens aan en hield ze aan. Hierna werd de politie gebeld. De politie kwam ter plaatse en verhoorde beide jongens. Ze bekenden meerdere vernielingen. De eigenaar van de getroffen auto is in kennis gesteld en trof een regeling met de ouders van de jongens voor schadevergoeding. Hij deed geen aangifte. De verdachten zijn in vrijheid gesteld.

Politie ontruimt hennepkwekerij

BERGEN OP ZOOM: De politie trof maandagmiddag rond 15.30 uur in een loods aan de Buitenvest een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Een 30-jarige man uit Hoogerheide die het pand huurde, is aangehouden.

Agenten stelden na een melding een onderzoek in naar een mogelijke hennepkwekerij in een loods aan de Buitenvest. Ter plaatse troffen agenten spullen aan voor het inrichten van een hennepkwekerij en achter in de loods zagen agenten dat er in vier kamers zo'n 1500 hennepplanten stonden. Uit onderzoek bleek verder dat er illegaal stroom werd afgetapt. De verdachte bekende en verklaarde verder nog dat hij in zijn woning in Hoogerheide ook een aantal planten had staan. Ter plaatse bleek de verdachte in zijn garage 180 planten te hebben. De politie heeft beide hennepkwekerijen ontmanteld. Van de energiemaatschappij zal aangifte worden opgenomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief in kraag gepakt

ROOSENDAAL: Dinsdagmiddag rond 12.00 uur is een 39-jarige vrouw uit Roosendaal in een supermarkt aan de Laan van Brabant aangehouden voor winkeldiefstal. Ze heeft een aantal producten twv 34 euro weggenomen. De vrouw bekende. Ze moet een boete van 130 euro betalen en is na verhoor in vrijheid gesteld.

Auteur: Eefje Klijberg