Gemeente Moerdijk


18-03-2008: Subsidie voor waterweekend en wielerronde

Het college van de gemeente Moerdijk stelt voor om dit jaar twee evenementen met een grote uitstraling met bedragen van resp. 10.000 en 20.000 te subsidiëren. Het gaat om Water Weekend Willemstad en de Wielerronde van Zevenbergen.

TAB Willemstad heeft vorig jaar voor het eerst met succes het grootschalige, bovenregionale evenement Water Weekend Willemstad georganiseerd. Water Weekend Willemstad was professioneel, veelzijdig en aantrekkelijk voor een breed publiek van 10.000 mensen dat in dat weekend een bezoek aan Willemstad bracht. TAB wil dit evenement dit jaar opnieuw organiseren. Hiervoor doet men een beroep op de gelden die beschikbaar zijn gesteld in het kader van de Evenementen nota. De gemeente wil graag nieuwe evenementen met een bovenregionale uitstraling stimuleren omdat deze een bijdrage leveren aan een positief imago van de gemeente. De gemeente wil 10.000,00 bijdragen aan het organiseren van het Water weekend Willemstad.

De stichting Wielerronde Zevenbergen wil de wielerronde laten uitgroeien tot een grootschalig evenement. De gemeente heeft voor de wielerronde van 2008 een bedrag van 20.000 toegekend.