Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 18 maart 2008

Zaanstreek-Waterland, 18-03-2008 o Met: Beroving Limbostraat opgelost en dode en gewonden in bedrijfspand

Beroving Limbostraat opgelost
Purmerend, maart 2008
De politie denkt de beroving van een 15-jarige jongen uit Purmerend op de Limbostraat te hebben opgelost. In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 januari werd de jongen door vijf personen belaagd en werden zijn mobiele telefoon en mp3 speler afgepakt. Na onderzoek kon de politie op 8 februari de eerste verdachte, een 16-jarige Purmerender aanhouden. Later konden ook de vier andere verdachten, plaatsgenoten, worden aangehouden. Ook zijn de telefoon en de heler achterhaald. Inmiddels heeft de rechter-commissaris de verdachten van dit feit op vrije voeten gesteld.
Twee van de hiervoor genoemde verdachten worden ook verdacht van een beroving van een 19-jarige inwoner van Wijdewormer die plaatsvond in de Poststeeg in Purmerend op 18 februari. Hierbij werden twee telefoons na schoppen en slaan van het slachtoffer afgepakt. Beide verdachten zitten momenteel vast voor dit feit. De recherche onderzoekt de mogelijke betrokkenheid van de verdachten bij andere berovingen en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Gewond door glas
Volendam, maandag 17 maart 2008, 14.49 uur
Een 35-jarige Volendammer is gewond geraakt toen hij met zijn arm door een ruit ging. De man was in de meterkast van zijn woning aan de Botterstraat bezig toen zijn vrouw door de voordeur naar binnen wilde. De man probeerde de deur tegen te houden om niet klem te komen. Hierbij raakte zijn arm door het glas die flink begon te bloeden. In de keuken zakte de man in elkaar. De echtgenote verleende eerste hulp en waarschuwde de ambulance. Het traumateam kwam per auto en ook de helikopter kwam naar Volendam gevlogen. De gewonde kon lopend naar de ambulance waarmee hij vervolgens naar het ziekenhuis werd vervoerd.

Vechtpartijtje na fout parkeren
Wormerveer, maandag 17 maart 2008, 15.15 uur
De politie heeft drie personen aangehouden na een vechtpartijtje op het Krommenieërpad. De verdachten, een 26-jarige man en een 24-jarige vrouw uit Amsterdam en 44-jarige man uit Koog aan de Zaan, zouden na een woordenwisseling met elkaar op de vuist zijn gegaan. Het tweetal uit Amsterdam zou hun auto verkeerd geparkeerd hebben en hier door de Koger op aangesproken zijn. Dit mondde uit in een ruzie, waarbij over en weer klappen werden uitgedeeld. Getuigen verklaarden dat de Amsterdammer de andere man met een breekijzer zou hebben geslagen. Geen van de betrokkenen raakte ernstig gewond. De politie heeft de drie verdachten meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Dode en gewonden in bedrijfspand
Zaandam, dinsdag 18 maart 2008, 09.50 uur
Dinsdagochtend tegen tien uur is een man om het leven gekomen, vermoedelijk door een koolmonoxidevergiftiging. Het ongeval vond plaats in een voormalig garagebedrijf aan de Mauritsstraat in Zaandam. Ambulancepersoneel heeft de man in het pand aangetroffen in de nabijheid van een auto met draaiende motor. Het ambulancepersoneel heeft de man naar buiten gebracht. Daar heeft men reanimatie toegepast op het slachtoffer. In het pand bevonden zich nog een andere man en een vrouw. Zij zijn beiden met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis overgebracht. De conditie van de vrouw is zorgwekkend. De toestand van de man is stabiel. Uit voorzorg zijn ongeveer honderd personen, werkzaam bij omliggende bedrijven, tijdelijk door de gemeente geëvacueerd. Rond het middaguur konden zij weer terug naar hun werkplek. In een andere ruimte van het pand trof de politie een hennepplantage aan. De politie onderzoekt of er een verband bestaat tussen de aanwezigheid van de hennepplantage en het ongeval.