Politie Zuid-Holland-Zuid

18/03 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 18-03-2008

AANHOUDING NA DIEFSTAL DUIZENDEN KILOS NIKKEL
ALBLASSERDAM - Op maandagmiddag 17 maart is een 32-jarige man uit Rotterdam in zijn woning aangehouden op verdenking van diefstal van een grote hoeveelheden nikkel.
In de periode van begin 2007 tot en met januari 2008 vonden er in een bedrijf aan de Ruigenhil in Alblasserdam verschillende diefstallen van grote hoeveelheden nikkel plaats. Op 22 december 2007 werd een verdachte, eerder werkzaam bij het bedrijf, overlopen maar wist te ontkomen. Hij bleek honderden kilos nikkel te hebben klaargezet vanuit een productieruimte. Hiervan werd door het bedrijf aangifte gedaan. Naar aanleiding daarvan werd door de recherche een nader onderzoek ingesteld.
Na onderzoek en op basis van het signalement van de verdachte, werd de man gisterenmiddag aangehouden. De man bleek bij een bedrijf in Rotterdam de nikkel in sporttassen te hebben aangeboden. Hij is in verzekering gesteld en wordt waarschijnlijk donderdag voorgeleid aan de rechter commissaris.

SLACHTOFFER OVERLEDEN AAN VERWONDINGEN
(vervolgbericht 17 maart jl.)
GORINCHEM Het slachtoffer dat maandagavond 17 maart ernstig gewond raakte bij een korte hevige brand in het Gasthuis van het Beatrixziekenhuis is gisteravond laat aan zijn verwondingen overleden.
De brand ontstond in de woonunit van de 77-jarige bewoner van het verpleeghuis. De man liep als gevolg van de brand ernstige brandwonden die hij helaas niet heeft overleefd. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving werd het slachtoffer na de brand niet naar het ziekenhuis in Utrecht gebracht maar werd aan hem hulp verleend in het naastgelegen Beatrixziekenhuis.
De oorzaak van de brand wordt onderzocht door de technisch rechercheurs van de Unit Forensische Opsporing. De brand in de woonunit beperkte zich tot de kamer van het slachtoffer. Bedrijfshulpverleners (BHV-ers) van het ziekenhuis waren snel ter plaatse en brachten de overige negen bewoners in veiligheid. Ze werden in eerste instantie geëvacueerd naar de huiskamer van het ziekenhuis. Zij konden de nacht niet in hun eigen kamer doorbrengen en moesten de nacht elders in het ziekenhuis doorbrengen. De brandweer rukte met groot materieel uit en had het vuur snel onder controle. Het vuur sloeg niet over naar andere woonunits. Wel was er veel rookontwikkeling. Een brandweerman raakte licht gewond aan zijn hand toen hij het slachtoffer wilde helpen. Drie BHV-ers werden in het ziekenhuis behandeld omdat zij rook hadden ingeademd. Salvage is ingeschakeld voor de afhandeling van de brandschade.

AANHANGWAGEN GEKANTELD
GORINCHEM Een aanhangwagen geladen met lege vaten is gekanteld. Dit gebeurde op maandagmiddag 17 maart 2008 omstreeks 12.50 uur op het verkeersknooppunt Gorinchem. Een vrachtauto met aanhangwagen, bestuurd door een 32-jarige man uit Zwolle, reed over de Rijksweg A15 in de richting Nijmegen. Hij reed vervolgens in de richting Utrecht de Rijksweg A27 op. In de bocht, die de chauffeur vermoedelijk met te hoge snelheid nam, ging het fout. De aanhangwagen begon te schuiven en kantelde. De lading, bestaande uit 3000 kilogram lege vaten kwam op het wegdek terecht. De vaten werden door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd. Het opruimen nam de nodige tijd in beslag. Rijkswaterstaat zorgde voor afzetting en plaatste zogenaamde anti fileschermen zodat het verkeer zou doorrijden. Er raakte niemand gewond. Wel raakte de aanhangwagen zwaar beschadigd. Er ontstond in de omgeving van het verkeersknooppunt de nodige filevorming.