Politie Zuid-Holland-Zuid

18/03 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 18-03-2008

AUTO IN BRAND
ZWIJNDRECHT Aan de Molenstraat is een personenauto in brand geraakt. Dit gebeurde op dinsdagochtend 18 maart 2008 omstreeks 06.20 uur. Politieagenten waren snel ter plaatsen en zagen dat de voorzijde van de auto in brand stond. Met een brandblusser probeerden de agenten de brand te blussen. Dit werd overgenomen door de brandweer. De auto brandde gedeeltelijk uit. Een naast de brandende auto geparkeerde personenauto werd op tijd door de eigenaar weggehaald. De brand is vermoedelijk aangestoken. Personeel van de Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in. De politie heeft de zaak in onderzoek.

ONTZEGGING RIJBEVOEGDHEID
DORDRECHT Een 51-jarige vrouw uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens rijden tijdens een rijontzegging. Dit gebeurde op maandagmorgen 17 maart 2008 omstreeks 11.00 uur in de Ceramstraat. Politieagenten zagen de vrouw rijden in een personenauto. De vrouw werd voor een routinecontrole aan de kant gezet. Bleek dat zij een rijontzegging had tot juli 2008. De vrouw verklaarde dat zij dit niet wist en dat ze wel mocht rijden. De vrouw werd na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

HENNEPKWEKERIJ
DORDRECHT Dankzij een anonieme tip van iemand via Meld Misdaad Anoniem (tel: 0800-7000) heeft de politie maandag 17 maart een hennepkwekerij opgerold in een woning aan het Selma Lagerlof-erf. De politie nam naar aanleiding van de anonieme tip poolshoogte en vermoedde ook dat er hennep werd geteeld. Er werd een onderzoek in de woning ingesteld waar in een van de kamers boven de kwekerij werd aangetroffen. Het ging om zon 180 hennepplanten. Alle apparatuur is in beslag genomen en zal worden vernietigd, zo ook de hennepplanten. De 38-jarige bewoner werd aangehouden, zijn 42-jarige vrouw werd ook verhoord. De man is in verzekering gesteld.

AANGEHOUDEN NA DIEFSTAL IN SPORTCOMPLEX
DORDRECHT De politie heeft op maandagavond 17 maart een 17-jarige jongen uit Zwijndrecht aangehouden in een sportcomplex aan de Vissersdijk-Beneden. Personeel schakelde de politie in toen ze de knul herkende als verdachte van een eerdere diefstal uit kleedkamers. Afgelopen vrijdag 14 maart stal de 17-jarige een veelpleger diverse portemonnees en los geld uit de kleding van sportende mensen. Hij werd herkend naar aanleiding van camerabeelden. De politie hield hem aan en heeft hem in verzekering gesteld. Hij heeft bekend.