Consumentenbond


---

18 maart 2008

Veiligheidswaarschuwing voor AEG, Electrolux en Zanussi afwasautomaten

In sommige series afwasautomaten van AEG, Electrolux en Zanussi kan een onderdeel oververhit raken. In het ergste geval kan dit brand veroorzaken in het elektronicapaneel van de afwasautomaat. Het risico dat er iets gebeurt, is klein.

Electrolux home products wil de betreffende modellen controleren en deze zonodig kosteloos aanpassen. Bezitters van een na mei 2006 gekochte afwasautomaat van één van de bovenstaande merken met op het typeplaatje één van de PNC-nummers in de advertentie (zie onderaan dit bericht) wordt verzocht zo snel mogelijk contact met Electrolux home products op te nemen. Afwasautomaten die vóór juni 2006 zijn verkocht, hebben het eventuele defect niet.

PNC en serienummer staan duidelijk vermeld op het typeplaatje aan de zijkant van de deur van de afwasautomaat. Het telefoonnummer van de serviceorganisatie is (0172) 468 300, bereikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur. Gelieve het PNC en serienummer bij de hand te houden. Nadat de gegevens zijn geregistreerd, wordt er een afspraak gemaakt wanneer de servicetechnicus het apparaat op het huisadres kan inspecteren.

Bezitters van een model met dit mogelijke defect wordt geadviseerd de afwasautomaat uit te schakelen en niet meer te gebruiken totdat een servicetechnicus het apparaat heeft geïnspecteerd en, indien nodig, gemodificeerd.

Advertentie Electrolux home products.


---