Gemeente Lansingerland


Gemeenten besteden gezamenlijk standaard drukwerk aan Gemeenten besteden gezamenlijk standaard drukwerk aan

Maandag 17 maart heeft gemeente Lansingerland samen met gemeente Pijnacker-Nootdorp en Delft de gunning van de aanbesteding van standaard drukwerk ondertekend.

Na een gezamenlijk doorlopen aanbestedingstraject is er één leverancier gekozen: Den Haag media groep uit Rijswijk. Het gezamenlijke aanbestedingstraject levert een aantal duidelijke voordelen op het gebied van prijs, techniek en maatschappelijk verantwoord ondernemen op.

Zo resulteert het gezamenlijk inkopen van het standaard drukwerk van de drie gemeenten in een gunstiger tarief dan als de gemeenten afzonderlijk zouden inkopen. Den Haag media groep levert ook de techniek om elektronisch te gaan bestellen. Dit biedt voordelen op het gebied van huisstijl bewaking en eenvoudiger bestellen. Daarnaast vinden de drie gemeenten het belangrijk dat de bedrijfsvoering van Den Haag Mediagroep duurzaam en maatschappelijk verantwoord is. Het bedrijf heeft een vast contract met Combiwerk om mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt werkervaring te laten opdoen en eventueel in vaste dienst te nemen.

Aanbesteding drukwerk

(vlnr) Eric Offel (directie gemeente Delft), Wim Verhage (directie Den Haag media groep), Marijke Walhout (directie gemeente Lansingerland) en Arie Wijten (directie gemeente Pijnacker-Nootdorp) proosten op de ondertekening van de aanbesteding.