Provincie Groningen

Provincie subsidieert Reizende Ark 18 maart 2008

Het college van Gedeputeerde Staten van Groningen heeft besloten de Nationale Stichting ter bevordering van Vrolijkheid een eenmalige subsidie te verlenen van EUR 13.333,33 voor het project "De Reizende Ark". De Stichting zet zich ervoor in dat kinderen en jongeren in alle asielzoekerscentra (AZC's) in Nederland aan kunstactiviteiten mee kunnen doen waarin zij hun verhaal kwijt kunnen. Het project "De Reizende Ark" zal, in nauwe samenwerking met het COA, in een tweetal AZC's in de provincie Groningen worden uitgevoerd.

Het project sluit naadloos aan bij het uitgangspunt van het asielzoekersbeleid van de provincie om een bijdrage te leveren aan een zinvol verblijf van asielzoekers in onze provincie ongeacht de duur van het verblijf.

De Reizende Ark
Per AZC wil 'De Vrolijkheid' onder meer de navolgende kunstactiviteiten aanbieden:

* 'Een kleine Ark', het bouwen van een veilige inloopplek voor kinderen en jongeren waar wekelijks workshops worden gehouden
* 'Muziek in de Ark', wat is een Ark zonder muziek?
* 'Samen Bouwen', een theaterproject dat is opgezet door stagiaires van het Noorderpoortcollege of het Alfacollege
* 'Maskers maken', op basis van inspiratie uit de omgeving of van elkaar.

In de workshops wordt aandacht besteed aan vriendschap en positieve herinneringen die meegenomen kunnen worden na (eventueel) vertrek uit ons land.

Stichting De Vrolijkheid
Stichting De Vrolijkheid is een multiculturele netwerkorganisatie. Het is een grote groep mensen en organisaties die zich betrokken voelt bij kinderen en jongeren in asielzoekerscentra. 'De Vrolijkheid' werkt met vele vrijwilligers en betaalde krachten (vaak kunstenaars) die workshops verzorgen. Het bestuur bestaat uit mensen met kennis, ervaring en deskundigheid op het terrein van management, ideële organisaties, vluchtelingen en asielzoekers. 'De Vrolijkheid' wordt gefinancierd door particuliere fondsen en projectsubsidies van overheden.

18 maart 2008