Ingezonden persbericht


Vereniging FME-CWM

PERSBERICHT

Innovatievouchers voor MKB weer beschikbaar:

FME wil betere begeleiding bij subsidieregeling

Zoetermeer, 18 maart 2008 - FME wil betere begeleiding bij de subsidieregeling innovatievouchers om het percentage verzilveraars omhoog te krijgen. Het succes van de regeling moet worden gemeten aan de hand van daadwerkelijke kennisoverdracht van de kennisinstelling naar het MKB, en niet aan de hand van het aantal aanvragen. Geert Huizinga, Hoofd Technologie & Innovatie bij FME: "FME adviseert om MKB-bedrijven beter te begeleiden bij het formuleren van de kennisvraag en het vinden van de beste kennisinstelling. Het percentage verzilveraars is momenteel ongeveer de helft, dit moet omhoog. Het bewezen succes van het Applicatie Centrum Productietechnologie (ACP) zou als voorbeeld moeten dienen."

Vanaf 20 maart zijn er zesduizend innovatievouchers beschikbaar en het beschikbare budget voor 2008 is gelijk aan het budget voor 2007. Doordat de regeling dit jaar is uitgebreid naar de sectoren landbouw en visserij is er relatief minder budget beschikbaar voor kennisinnovatie binnen de industrie. Belangrijke uitbreiding op de laagdrempelige regeling is dat ondernemers de innovatievoucher voortaan ook eenmalig kunnen gebruiken voor de kosten van het aanvragen en verkrijgen van octrooien.

De subsidieregeling innovatievouchers is in 2006 geĂŻntroduceerd om kennisinnovatie bij MKB-bedrijven te stimuleren. Met de vouchers kunnen MKB-bedrijven gesubsidieerd onderzoek aanvragen bij universiteiten of andere kennisinstellingen. Ondernemers kunnen de resultaten van het onderzoek gebruiken om producten, diensten of productieprocessen te vernieuwen. Vouchers kunnen worden aangevraagd via de website van SenterNovem (www.senternovem.nl).

----------