Deelgemeente Charlois Rotterdam

Hugo de Groot wint prijs

Leerlingen van Scholengemeenschap Hugo de Groot uit Oud-Oud Charlois hebben de competitie Rotterdam Mooier Dan! gewonnen.

Met hun ontwerp voor een kleurrijk multifunctioneel clubhuis Hassan en Grietje, wonnen zij de hoofdprijs van deze door het Nederlands Architectuur Instituut (NAI) uitgeschreven architectuurwedstrijd.

Er deden zestig leerlingen van vijf Rotterdamse scholen voor middelbaar onderwijs mee. Doel was jongeren te stimuleren te discussiëren over de rol van architectuur in de maatschappij. De leerlingen werkten vijf maanden lang aan hun plan. Zij volgden eerst de spoedcursus architectuur in de buurt en maakten daarna een maquette van hun droomplek.

De leerlingen van de Hugo de Groot (vmbo) willen met hun ontwerp het volgens hen lelijkste stukje Oud-Charlois opsieren, het braakliggend terrein aan de Boergoensevliet. In het multifunctionele clubhuis zou altijd wat te doen moeten zijn voor de jongeren uit de buurt, aldus de leerlingen.
Zij ontvingen hun eerste prijs uit handen van minister Ella Vogelaar en in aanwezigheid van cultuurwethouder Orhan Kaya. De school krijgt een certificaat, een lading SimCity-simulatiespellen en een dagje Madurodam.