Deelgemeente Charlois Rotterdam

Niet meer parkeren op Zuiderparkweg

Het is al enige tijd niet meer mogelijk te parkeren op de Zuiderparkweg. Sinds half januari wordt hier aan de herinrichting gewerkt, die samenhangt met de aanleg van de Verlengde Zuiderparkweg. Ook als de Zuiderparkweg klaar is, zal het niet meer mogelijk zijn hier te parkeren. Dat geldt dus ook voor vrachtwagens.

Sinds er gewerkt wordt aan de Zuiderparkweg neemt het wildparkeren van vrachtwagens in Zuidwijk en Pendrecht toe. Logisch, maar niet de bedoeling.

Het merendeel van de wegen in Charlois is aangewezen als plaatsen waar het parkeren van grote voertuigen deels niet is toegestaan omdat dit een onevenredig beslag legt op de beschikbare parkeerruimte. Het parkeren van vrachtauto's in deze straten mag alleen op maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 18.00 uur.

Onbeperkt parkeren
Waar mag u wel onbeperkt - dus ook s avonds en s nachts - uw vrachtwagen parkeren? Hieronder een overzicht voor Zuidwijk en Pendrecht:

Pendrecht: Aploniastraat, Dorpshof (voor het deel tegen het Kalverpad, niet ter hoogte van de bebouwing), Dorpslaan, Hansweertstraat (met uitzondering van vrijdagmiddag 16.00 uur tot zondagavond 22.00 uur) en Raamsdonkweg zuidzijde.

Zuidwijk: Maeterlinckweg tot 30 meter voor de ingang van het crematorium.

Verboden te parkeren
Om het uiterlijk aanzien van de gemeente te beschermen zijn enkele plaatsen aangewezen waar parkeren van vrachtwagens altijd verboden is:


- de noordzijde van het gedeelte van de Oldegaarde dat ligt tussen de Vaanweg en de Zuiderparkweg;


- de Charloise Lagedijk;


- de Driemanssteeweg.