Gemeente Breda

Mevrouw Ans van den Berg nieuwe voorzitter commissie FMO

Mevrouw Ans van den Berg, voormalig burgemeester van Bergen op Zoom, is de nieuwe voorzitter van de commissie FMO (Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling).

Zij volgt mevrouw C. Ross-van Dorp op, die haar werk als directeur van het NISB (Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen) niet langer kan combineren met het voorzitterschap van de commissie.

Vanmiddag introduceerde burgemeester Van der Velden de nieuwe voorzitter. Het college van Breda is blij ook in de persoon van mevrouw Van den Berg een voorzitter benoemd te hebben met een sterke maatschappelijke betrokkenheid, een ruime ervaring op het politiek bestuurlijke vlak en een duidelijk link naar het bedrijfsleven, gezien haar huidige lidmaatschap van enkele commissariaten.

Iedereen hoort erbij, iedereen doet mee. Dat is het motto van het Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling. In de gemeenteraad van 14 december 2006 is de Notitie Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling (FMO) vastgesteld. Op 19 december 2006 volgde de vaststelling van de subsidieregeling. Op grond van beide besluiten kunnen Bredanaars, organisaties en bedrijven plannen indienen die het meedoen van mensen bevorderen. De plannen worden beoordeeld door de onafhankelijke commissie FMO. Naast voorzitter mevrouw Van den Berg bestaat de commissie uit de heren R. Welschen en L. Stevens.

Breda, 18 maart 2008

Te downloaden:

* C V Ans vd Berg zonder telno.pdf