KNHS


Angela Krooswijk scoort in KNHS-CHIO Rotterdam Cup 18 maart 2008

NIEUW EN SINT JOOSLAND (KNHS) De vierde competitiewedstrijd om de CHIO Rotterdam Cup is zondag bij de junioren gewonnen door Angela Krooswijk (Prinsenbeek) met haar nieuwe troef Roman Nature. In de uitslag in de landenproef voor Young Riders werd zowel de eerste als de tweede plaats bezet door Lotje Schoots (Abcoude) met de paarden Reine B en Torricelli.

Dressuuramazone Lotje Schoots was met Reine B de enige combinatie die in Nieuw en Sint Joosland boven de 70 % scoorde. Robin Beekink kwam bij de Young Riders met Pablo het dichtste in de buurt van het percentage van Schoots. Met 66,78% legde de amazone uit Vinkel beslag op de derde plaats. In de landenproef voor Junioren ging de tweede plaats naar Marjolein Cho Cha Yuen (St. Anthonis), die in de tussenstand van competitie met haar paard Chos Pepper nog steeds aan kop gaat. Zij wordt op de voet gevolgd door Michelle van Lanen met Incredible. Michelles zus Chantal van Lanen staat op de tweede plaats in het tussenklassement. Bij de Young Riders wordt het klassement met kop en schouders aangevoerd door Lotje Schoots.

De KNHS-CHIO Rotterdam Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse junioren (14 t/m 18 jaar) en Young Riders (16 t/m 21 jaar) dressuursport te stimuleren en dient als belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming. De KNHS-CHIO Rotterdam Cup biedt de A- en B-kaderleden tevens een verantwoorde opbouw naar de Europese Kampioenschappen. Om in aanmerking te komen voor de finale moet een combinatie deel hebben genomen aan minimaal vier competitiewedstrijden.

Voor meer informatie en de complete uitslag: www.knhs.nl > dressuur > competities .

Kalender

- Hulten, 13 april 2008

- Eindhoven, 2 mei 2008 (1e onderdeel NK telt mee als kwalificatie)
- Rotterdam, 18 juni 2008 - FINALE-