Socialistische Partij

Zorggroep Noord stopt huisvesting in bovenwoningen

18-03-2008 * Zorggroep Noord stopt met het huisvesten van kwetsbare jongerenin bovenwoningen in de stad, dat meld het Dagblad van het Noorden vandaag. Aanleiding zijn volgens de krant de vragen die SP-raadslid Ria Rademaker eerder stelde aan het stadsbestuur.

Ria RademakerRademaker stelde de vragen vanwege de beroering die ontstond in de Heijmanslaan en aan het van Brakelplein. Van de kwetsbare jongeren die daar gehuisvest worden onder verantwoordelijkheid van Zorggroep Noord wordt door omwonenden veel overlast ervaren. De beslissing om te vertrekken volgt schrijft het Dagblad van het Noorden op een groot aantal klachten van omwonenden en gesprekken van politie, Meldpunt Overlast en wethouder Jannie Visscher met de zorggroep.

De SP is voorstander van het wonen van jongeren en volwassenen met een problematiek in de wijk. Daarbij moet wel aan voorwaarden worden voldaan. Het moet volgens de partij in goed overleg met de gemeente en zeker met omwonenden gebeuren. De SP is fel gekant de vermarkting van zorg, omdat het gevolg is dat mensen niet de begeleiding en zorg krijgen die noodzakelijk is. Rademaker wil een onderzoek van de inspectie van de gezondheidszorg naar het werk van Zorggroep Noord. Directeur Jan Santing van Zorggroep Noord zegt in het Dagblad van het Noorden daar open voor te staan.