Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 18 maart 2008

Peter Verkoulen principal consultant IT-outsourcing bij EquaTerra

EquaTerra, een consultancybedrijf dat zich heeft toegelegd op outsourcing van ICT, financiële processen en human resources, heeft Peter Verkoulen benoemd tot principal consultant IT- en BPO-outsourcing. Hij gaat zich vooral bezighouden met strategische advisering, selectie van dienstverleners, contractonderhandellingen, implementatie en beheer van outsourcingsprocessen. Door benoeming van Verkoulen bestaat het team, dat zich met outsourcing van business processen voor IT, HRM en financiën bezighoudt nu uit zo'n 25 zeer ervaren consultants.

Peter Verkoulen heeft ruim tien jaar ervaring met IT-outsourcing, die hij sinds 1997 heeft opgedaan bij Atos Origin. Voordat hij naar EquaTerra kwam, was hij daar Vice-President Strategic Outsourcing & Business Development. Verkoulen was betrokken bij grote outsourcingsprojecten van o.a. DSM, KPN en Nuon. Hij gaf onder meer leiding aan teams, die verantwoordelijk waren voor het opzetten van outsourcingsprojecten en de begeleiding van de daarmee samenhangende verandertrajecten. Ook was hij verantwoordelijk voor het beheer van sommige contracten na ondertekening. Zijn laatste grote project was de outsourcing van het desktop-beheer van ING aan een Preferred Suppliership Team, dat bestond uit meerdere service providers.

Peter Verkoulen studeerde Technische Informatica aan de TU Eindhoven en promoveerde daar later op het ontwerpen van (informatie)systemen. Na zijn promotie was hij enkele jaren als onderzoeker en assistent-professor werkzaam aan de Universiteit van Twente. Van 1998 tot 2001 was hij naast zijn werkzaamheden bij Atos Origin part-time assistent-professor aan de TU Eindhoven.


---