DAF Trucks Persbericht van PACCAR, gedistribueerd door DAF Trucks N.V.

PACCAR ontvangt
'Washington State Trader of the Year Award'

17 maart, 2008, Bellevue, Washington - PACCAR heeft vandaag bekend gemaakt dat het uitverkoren is voor de '2008 Governor's Trader of the Year Award'. Met de onderscheiding wordt jaarlijks een onderneming binnen de Staat Washington erkend, die in belangrijke mate heeft bijgedragen aan de uitbreiding van de internationale handel van de Staat. PACCAR, in 1905 opgericht in Seattle, heeft wereldwijd ongeveer 22.000 medewerkers, waarvan er meer dan 2.500 werkzaam zijn in de staat Washington. "Het is een eer door de Staat Washington erkend te worden", aldus Jim Cardillo, executive vice president. "Dit is een geweldige erkenning voor onze toegewijde medewerkers en versterkt PACCAR's welverdiende reputatie als één van de eersteklas mondiale bedrijven."

Voor PACCAR was 2007 een uitstekend jaar. De omzet van $15,2 miljard en netto-winst van $1,2 miljard waren de op een na hoogste in de geschiedenis van de onderneming. Ze werden gerealiseerd dankzij de mondiale diversificatie, superieure productkwaliteit, technologie-gedreven procesefficiency en toenemende activiteiten op het gebied van onderdelen en financiële dienstverlening. De onderneming behaalde records in marktaandeel in Noord Amerika, Australië en Mexico en noteerde recordverkopen van trucks in de klasse boven 15 ton in West en Centraal Europa.

PACCAR is een van de grootste exporteurs van kapitaalgoederen in Noord Amerika en verkoopt producten in meer dan 100 landen. PACCAR opende in Sjanghai (China) in 2007 een verkoop- en inkoop-kantoor, als aanvulling op het kantoor in Peking. Het is de taak van het kantoor om onderdelen in te kopen voor wereldwijde toepassing binnen productie en voor verkoop door After Sales. Daarnaast richt het kantoor in Sjanghai zich op de verkoop van componenten als aandrijflijnen aan klanten in Azië.

PACCAR Inc. heeft wereldwijd een toonaangevende positie op het gebied van de ontwikkeling, productie en service van kwalitatief hoogwaardige lichte, middelzware en zware trucks onder de merknamen DAF, Kenworth en Peterbilt. De onderneming is ook actief op het gebied van financiële dienstverlening, informatietechnologie en de verkoop van onderdelen voor trucks.

De aandelen van PACCAR worden verhandeld op de Nasdaq Stock Market onder het symbool PCAR. De homepage van PACCAR kan worden gevonden onder www.paccar.com

PACCAR Inc
Public Affairs Department
P.O. Box 1518
Bellevue, WA 98009

Contact: Ken Gangl
(425) 468-7676