Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

MILIEUVRIENDELIJKE SCOOTERS VOOR HOTEL GASTEN
GEEN VUILTJE AAN DE LUCHT BIJ EDEN HOTEL GROUP

Amsterdam, maart 2008 - Het nieuws dat brommers nog meer vervuiling veroorzaken dan vrachtwagens, sloeg in Nederland in als een bom. Eden Hotel Group, dat voortdurend zoekt naar mogelijkheden om het milieu te ontlasten, biedt echter een ideale service voor gasten die graag 'schoon' op stap gaan: de MisterGreen elektrische scooter. De vooruitstrevende hotelgroep bezit inmiddels twaalf van deze scooters, die door de gasten kunnen worden gehuurd om de binnenstad te verkennen.

Milieuvriendelijk
Heerlijk relaxed op een scooter de binnenstad doorkruisen? Voor veel mensen is het een perfecte manier van vervoer. Maar sinds onderzoek van de Universiteit Utrecht heeft uitgewezen dat brommers en scooters meer ultra-fijnstof uitstoten dan vrachtwagens en zelfs twee keer zoveel als een gemiddelde auto, kijkt men toch wat anders tegen deze kleine vervuilers aan. Eden Hotel Group, met zeventien hotels in het centrum van elf grote steden in Nederland, heeft daar een antwoord op: de milieuvriendelijke elektrische scooter van MisterGreen. Gasten van de hotels die over deze scooters beschikken, kunnen deze huren en zo op een milieuvriendelijke manier de binnenstad ontdekken. Voor meer informatie over de milieuvriendelijke elektrische scooters zie www.mistergreen.nl.

Schone binnenstad
MisterGreen is een Amsterdams bedrijf dat zich toelegt op het aanbieden van binnenstedelijk en milieuvriendelijk elektrisch vervoer. De elektrische scooter is daar een goed voorbeeld van: deze stille scooter is totaal emissievrij. Er is dus geen sprake van uitstoot van fijnstof en andere schadelijke stoffen in het milieu. Eden Hotel Group was er als de kippen bij om maar liefst twaalf van deze scooters aan te schaffen. "Veel van onze gasten zijn toeristen die graag de binnenstad willen ontdekken. Maar ook zakenmensen die vaak in de omgeving van het hotel hun afspraken moeten bezoeken", aldus Frans Wientjes, operationeel directeur van Eden Hotel Group. "Met de elektrische scooter, die wij als service aan onze gasten verhuren, kan dat op een uitermate schone wijze. Want ook wij zijn natuurlijk gebaat bij een schone binnenstad en willen daar graag een steentje aan bijdragen."

Perfect vervoermiddel
Vooralsnog hebben drie hotels van de Eden Hotel Group vier scooters in de verhuur: Eden Rembrandt Square Hotel (Amsterdam), Eden American Hotel (Amsterdam) en Eden Babylon Hotel (Den Haag) bijten de spits af met deze ludieke service voor de gasten. Ook de eigen sales teams maken, als er scooters beschikbaar zijn, gebruik van deze milieuvriendelijke wijze van vervoer. "Als het een succes wordt en de vraag er naar is, zullen meer van onze hotels worden uitgerust met deze scooters", aldus Wientjes. "In diverse steden waar onze hotels gevestigd zijn, is de scooter een perfect vervoermiddel voor onze gasten. En met onze schone scooters is er dan geen vuiltje aan de lucht."

Eden Hotel Group
In de centra van diverse grote Nederlandse steden exploiteert Eden Hotel Group als dé city specialist maar liefst 17 vier- en driesterren hotels onder de Eden vlag. Het familiebedrijf, in 1977 opgericht door de familie Dijkstra, is een van de grotere, onafhankelijke hotelondernemingen in ons land. Het vastgoed van de hotels is voor het overgrote deel in eigendom van de Eden Hotel Group. Dankzij een platte organisatiestructuur kan steeds snel worden ingespeeld op de wensen van de gasten en klanten, waardoor de Eden hotels bekend staan om de hoge mate van gastvrijheid en service. Met meer dan 1900 kamers in hotels in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Leeuwarden, Enschede, Hengelo, Eindhoven, Den Haag, Zutphen, Maastricht en Emmen, plus diverse spraakmakende restaurants en concepten, zoals Café Americain, Simply Bread en FLO Amsterdam, weet Eden Hotel Group voortdurend vernieuwend, flexibel en verrassend zowel de zakelijke als leisure markt te bedienen. Meer informatie is te vinden op www.edenhotelgroup.com.



Ingezonden persbericht