Apple Benelux

Apple brengt Safari 3.1 uit

De snelste browser ter wereld nu voor Mac en Windows

CUPERTINO, 18 maart 2008 - Apple introduceert vandaag Safari 3.1, de snelste browser ter wereld voor Mac en Windows-pc's. Safari laadt webpagina's 1,9 maal sneller dan IE 7 en 1,7 maal sneller dan Firefox 2. Bovendien voert Safari JavaScript tot zesmaal sneller uit dan andere browsers en is Safari de eerste browser die ondersteuning biedt voor de allernieuwste innovatieve webstandaarden die nodig zijn voor de nieuwste volledig interactieve Web 2.0-toepassingen.* Safari 3.1 kan per direct gratis worden gedownload vanaf www.apple.com/nl/safari voor zowel Mac OS X als Windows.

"Safari 3.1 voor Mac en Windows is ongelooflijk snel, bijzonder gebruiksvriendelijk en is voorzien van een elegante gebruikersinterface", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. "Bovendien ondersteunt Safari de nieuwste audio- , video- en animatiestandaarden voor een ongekende Web 2.0- ervaring."

De hoge snelheid van Safari en de elegante gebruikersinterface zorgen er samen voor dat gebruikers meer tijd kunnen besteden aan het surfen op internet, doordat minder tijd wordt verspild aan het laden van pagina's. Daarnaast is Safari buitengewoon intuïtief. Zo kunnen bladwijzers worden gesleept en kunnen tabs eenvoudig worden geordend. Ook bevat Safari een geïntegreerde zoekfunctie die het aantal treffers in een pagina weergeeft en een ingebouwde RSS-lezer waarmee het laatste nieuws en de meest recente informatie snel kan worden bekeken.

Safari 3.1 is de eerste browser die de nieuwe video- en audiotags in HTML 5 ondersteunt en de eerste browser die CSS-animaties ondersteunt. Safari ondersteunt ook CSS- weblettertypen, waarmee ontwerpers bij het maken van de meest schitterende nieuwe websites de keuze hebben uit een onbeperkt aantal lettertypen.

Prijzen en verkrijgbaarheid

Safari 3.1 kan per direct gratis worden gedownload vanaf www.apple.com/benl/safari voor zowel Mac OS X als Windows. Software-updates van Safari worden naadloos aangeleverd via Software-update van Apple, dat automatisch controleert of er updates zijn.

Safari 3.1 voor Mac OS X vereist Mac OS X Leopard of Mac OS X Tiger 10.4.11, minimaal 256 MB geheugen en is geschikt voor elke Intel-Mac en voor Macs met een PowerPC G5-, G4- of G3-processor en ingebouwd FireWire. Safari 3.1 voor Windows vereist Windows XP of Windows Vista, minimaal 256 MB geheugen en een systeem met minimaal een 500-MHz Intel Pentium-processor.


*De prestaties kunnen variëren, afhankelijk van de gebruikte systeemconfiguratie, netwerkverbinding en andere factoren. HTML- en JavaScript-benchmarks zijn gebaseerd op iBench-versie 5.0 van VeriTest met standaardinstellingen, waarbij gebruik is gemaakt van een iMac met een 2,4-GHz Intel Core 2 Duo-processor, Windows XP en 1 GB RAM.

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personalcomputerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde computers, het besturingssysteem OS X, het iLife-programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitalemuziekrevolutie dankzij zijn draagbare iPod-muziek- en -videospelers, en de internetwinkel iTunes Store. Daarnaast heeft Apple de mobieletelefoonmarkt betreden met de iPhone.

Perscontact:
Juriaan Bosman
PR Manager Apple Nederland
Telefoonnummer: +31653865628
E-mail: bosman.j@euro.apple.com

Surf voor internationale persberichten en foto's in hoge resolutie van alle producten van Apple, naar www.apple.com/pr De algemene website van Apple Belux vindt u op www.apple.com/nl

© 2008 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, Safari, Leopard, Tiger, FireWire en iMac zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


---- --