Ingezonden persbericht


Corel introduceert WinDVD(TM) 9 Plus Blu-ray, dat een superieure kijkervaring biedt voor dvd- en Blu-ray-schijven

Nieuwste versie biedt gebruikers verbeterde weergaveopties met een nieuwe, meer intuïtieve gebruikersinterface, nieuwe, zeer geavanceerde upscaling-mogelijkheden, verbeterde weergave van Blu-ray-schijven en de nieuwste HD Surround Sound-technologie

Londen (VK) -- 18 maart 2008 -- Corel Corporation (NASDAQ:CREL; TSX:CRE), een toonaangevende ontwikkelaar van grafische, productiviteits- en digitale-mediasoftware, kondigt vandaag de nieuwste versie van Corel(TM) WinDVD(TM) aan, de meest gebruikte software voor het afspelen van dvd's en video op pc's ter wereld. Corel(TM) WinDVD(TM) 9 Plus Blu-ray biedt een nieuwe, meer intuïtieve gebruikersinterface, nieuwe videotechnologie, waaronder geavanceerde upscaling waardoor gebruikers hun standaard-dvd's in vrijwel HD-kwaliteit kunnen afspelen, verbeterde weergave voor Blu-ray-schijven, en de meest recente technologie voor HD Surround Sound voor de ultieme kijkervaring. Met meer dan 200 miljoen overal ter wereld geleverde programma-exemplaren is WinDVD dé standaard in de branche voor het afspelen van dvd's, video en Blu-ray-schijven.

'WinDVD 9 Plus Blu-ray is ontworpen voor echte filmliefhebbers, mensen die veel reizen en gebruikers die een superieure kijk- en luisterervaring wensen voor video en audio in één gemakkelijk te gebruiken oplossing,' licht Petter Nordwall, productmanager voor EMEA toe. 'Steeds meer mensen stappen over op de nieuwste HD-technologieën (High Definition), zoals Blu-ray Disc en AVCHD. Met WinDVD 9 Plus Blu-ray beschikken gebruikers over de nieuwste weergavemogelijkheden voor Blu-ray-schijven, waaronder BonusView, en een revolutionaire upscaling-technologie, waarmee gebruikers standaard-dvd's kunnen bekijken in vrijwel HD-weergavekwaliteit.'

Nieuwe gebruikersinterface

De nieuwe gebruikersinterface in WinDVD 9 Plus Blu-ray maakt afspelen en bekijken en navigeren gemakkelijker, waardoor de gehele gebruikerservaring verbetert.

-Grafietkleurige interface -- Het zeer geavanceerde grafietkleurige ontwerp sluit visueel naadloos aan bij een Microsoft(TM) Windows(TM) XP- of Windows Vista(TM)-bureaublad.

-Navigatiehulpmiddelen-- De veel overzichtelijker gebruikersinterface biedt een fris en fraai uiterlijk, en heeft mogelijkheden om de navigatiehulpmiddelen onmiddellijk te verbergen. Gebruikers kunnen de geavanceerde audio- en videobesturing gemakkelijk aan hun wensen aanpassen en zo een geheel persoonlijke weergave-ervaring beleven.

Nieuwe geavanceerde videotechnologie

WinDVD 9 Plus Blu-ray optimaliseert de kijkervaring met zeer geavanceerde videomogelijkheden voor upscaling zoals:

-Het unieke Trimension(TM) All2HD Upscaling -- Converteert standaard-dvd's en -video's in zeer heldere en vrijwel HD-video zonder de kosten van HD-stations en -media.

-Digital Natural Motion -- Deze natuurlijke bewegingstechnologie zorgt ervoor dat snelle actiescènes zonder schokken en trillen rimpelloos worden weergeven in een uiterlijk dat fraaier is dan het origineel!

-De-snow Filter -- Dit filter voor het verwijderen van 'sneeuw' verwijdert digitale ruis uit MPEG-, H.264- en VC-1-video in lage resolutie en resulteert in een helderder kijkervaring.

-De-block Filter -- Dit filter voor het verwijderen van blokruis, verwijdert geblokte digitale artefacten uit met MPEG, H.264 en VC-1 gecomprimeerde video.

Verbeterde weergave van Blu-ray-schijven

Met WinDVD 9 Plus Blu-ray kunnen gebruikers echt genieten van 1080p-, HD-superproducties uit Hollywood of hun Blu-ray Disc-thuisvideo's.

-Geavanceerde ondersteuning voor interactieve inhoud -- Deze nieuwe generatie interactieve mogelijkheden bieden toegang tot pop-upmenu's of PIP-functies (Picture-in-Picture) met volledige BD-J-ondersteuning, en dat allemaal zonder uw film te onderbreken.

-Nieuwste Surround Sound-technologie -- Bij WinDVD 9 Plus Blu-ray wordt ondersteuning geboden voor Dolby(TM) Digital Plus-, Dolby(TM) TrueHD- en DTS-HD-surround sound voor een ultieme geluidservaring.

-Nieuwe generatie hardwareversnelling -- Ervaar de fantastische weergave van de meest veeleisende titels met ondersteuning voor NVIDIA(TM) PureVideo(TM) HD- en ATI Avivo(TM) HD-hardwareversnelling, met verbeterde mogelijkheden voor HD-weergave.

-Volledig geschikt voor systemen voor inhoudbeveiliging -- Ondersteunt HDCP, AACS en BD+ voor probleemloze weergave, nu en in de toekomst.

-AVCHD -- Ondersteunt weergave van video die afkomstig is van AVCHD-camcorders die is gekopieerd vanaf

de vaste schijf van de camcorder, of is gekopieerd naar een AVCHD-schijf of een geheugenkaart.

Laptopfuncties

WinDVD 9 Plus Blu-ray optimaliseert de kijkervaring als u onderweg bent dankzij de nieuwste laptopfuncties zoals:

-Optimalisering van de batterij -- Verlengt de levensduur van de batterij van uw laptop, waardoor u langer kunt kijken.

-TimeStretch -- Verhoogt de weergavesnelheid voor audio en video, zodat gebruikers die onderweg zijn nooit het einde hoeven te missen van hun favoriete film.

-Smart Stretch -- Deze functie biedt u standaard- of breedbeeldweergave en daarmee flexibiliteit voor verschillende typen films en laptops.

-Virtual Surround Sound -- Ondersteunt de Virtual Surround Sound-technologie, zelfs wanneer u via een koptelefoon en stereoluidsprekers luistert.

Prijs en beschikbaarheid

WinDVD 9 Plus Blu-ray is verkrijgbaar voor ¤79, inclusief BTW. WinDVD 9 Plus Blu-ray bevat tevens de volledige mogelijkheden voor HD-dvd-weergave met geavanceerde navigatie en alle functies en technologieën van WinDVD 9 Plus en WinDVD 9.

WinDVD 9 Plus is verkrijgbaar voor ¤49, inclusief BTW. WinDVD 9 Plus biedt weergave van standaard-dvd's en -video met geavanceerde Trimension(TM)All2HD-upscaling voor een vrijwel HD-kijkervaring, en weergave van AVCHD-video. De geluidsweergavetechnologieën omvatten Dolby(TM) Digital EX, Dolby Pro Logic(TM) IIx en DTS Digital Surround. WinDVD 9 Plus bevat alle functies en technologieën van WinDVD 9.

WinDVD 9 is verkrijgbaar voor ¤29, inclusief BTW. WinDVD 9 is geschikt voor gebruikers die niets meer of minder willen dan een gebruiksvriendelijke weergave van standaardvideo's en -dvd's, en DivX- en QuickTime-films. WinDVD 9 bevat de geluidstechnologieën Dolby(TM) Digital, DTS 2.0 Channel en SRS TruSurround XT.

WinDVD 9, WinDVD 9 Plus en WinDVD 9 Plus Blu-ray zijn verkrijgbaar in het Engels, Duits, Frans, Pools en Spaans.

Bezoek www.corel.com voor meer informatie.

Informatie over Corel Corporation

Corel is een toonaangevende ontwikkelaar van grafische software, productiviteitssoftware en digitale-mediasoftware met meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd. De productportefeuille van het bedrijf bevat enkele van 's werelds meest populaire en meest herkenbare softwaremerken, waaronder CorelDRAW(TM) Graphics Suite, Corel(TM) Paint Shop Pro Photo(TM), Corel(TM) Painter(TM), Corel DESIGNER(TM), VideoStudio(TM), Corel(TM) WordPerfect(TM) Office, WinDVD(TM), WinZip(TM) en iGrafx(TM). De software van Corel is ontworpen om gebruikers productiever te laten werken en ervoor te zorgen dat zij hun creatieve mogelijkheden kunnen verwezenlijken en richt zich op het bieden van grotere meerwaarde via producten met zeer uitgebreide functionaliteit, die gemakkelijker aan te leren en te gebruiken zijn. De branche heeft hierop gereageerd met honderden prijzen, die het leiderschap van Corel in het ontwikkelen van innovatieve software en op het gebied van ontwerp en toegevoegde waarde erkennen.

De producten van Corel worden verkocht in meer dan 75 landen via een gevestigd internationaal netwerk van wederverkopers en detailhandelaren, OEM's (Original Equipment Manufacturers), onlineleveranciers en via de wereldwijde websites van Corel. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Ottawa (Canada) en het bedrijf heeft belangrijke vestigingen in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Taiwan, Duitsland, China en Japan. De aandelen van Corel worden verhandeld op de NASDAQ onder het symbool CREL en op de TSX in Canada onder het symbool CRE.

(c) 2008 Corel Corporation. Alle rechten voorbehouden. Corel, Corel DESIGNER, CorelDRAW, Paint Shop Pro, Painter, iGrafx, VideoStudio, WordPerfect, WinDVD, WinZip en het Corel-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Corel Corporation en/of zijn dochterondernemingen. Alle overige productnamen en gedeponeerde en niet-gedeponeerde handelsmerken worden alleen ter identificatie gebruikt en blijven het exclusieve eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Contactpersoon voor de pers:

Pride PR

Jan Faber

jan@pridepr.nl

Tel.: +31 (0) 715680028