Ingezonden persbericht


Persbericht
18 maart 2008

100.000ste bezoeker Russische sprookjes, volksverhalen en legenden

Het Groninger Museum heeft vandaag, 18 maart, haar 100.000ste bezoeker voor de tentoonstelling Russische sprookjes, volksverhalen en legenden mogen ontvangen. Mevrouw Roelie Drenth ontving uit handen van, algemeen directeur a.i., Patty Wageman het sprookjesboek en de catalogus.

Het sprookjesboek is samen met de catalogus speciaal uitgebracht voor de tentoonstelling Russische sprookjes, volksverhalen en legenden. Op de voorleesmiddagen voor de jongste museumbezoekers wordt voorgelezen uit dit sprookjesboek met verhalen bij de schilderijen uit de tentoonstelling. De tentoonstelling Russische sprookjes, volksverhalen en legenden is nog te bezichtigen tot en met zondag 6 april 2008 in het Groninger Museum. Hoogtepunten in deze tentoonstelling zijn de vele schilderijen van de negentiende-eeuwse kunstschilders Viktor Vasnetsov en Nikolaj Roerich en de illustraties van Ivan Bilibin en Elena Polenova.

Meer informatie over de vele activiteiten in het Groninger Museum kunt u vinden op de website: www.groningermuseum.nl of in de activiteitengids (verkrijgbaar in het Groninger Museum). Het Groninger Museum is ook geopend op vrijdagavond en tijdens de paas- en pinksterdagen.

Noot aan de redactie:


Ingezonden persbericht