Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 18 maart 2008






Persbericht

Gemeente De Wolden start met tweede fase project sanering railverkeerslawaai

De gemeente De Wolden gaat binnenkort bewoners van huizen die een hoge geluidsbelasting bij de gevel hebben actief benaderen. Het betreft woningen die in 1995 door de gemeente geïnventariseerd zijn en aan het Rijk zijn gemeld. In 2005 is de melding geactualiseerd en opnieuw door het ministerie van VROM vastgesteld in de vorm van een zogeheten 'Raillijst'. In De Wolden komen 45 woningen langs het spoor voor isolatie in aanmerking.

De Wolden heeft in de eerste fase bij zes woningen al geluidsisolatie aangebracht zodat in de woningen het spoorweglawaai lager is geworden en er hebben vijf eigenaren een sanering geweigerd. In april aanstaande wordt gestart met de tweede fase van het project sanering railverkeerlawaai. Voor de uitvoering van het project heeft de gemeente Akoestisch adviesbureau Vrancken ingehuurd.

Ook eigenaren die in de eerste fase hebben geweigerd, schrijft de gemeente opnieuw aan. Deze hernieuwde aanschrijving is een gevolg van de nieuwe Wet geluidhinder die in 2007 in werking is getreden. Dit is een éénmalige actie. Bij een hernieuwde weigering wordt de woning van de lijst verwijderd en hebben ook toekomstige eigenaren geen recht meer op een financiële bijdrage. Het is in de wet geregeld dat de gemeente dit in het Kadaster moet vastleggen.

Alleen de bewoners/eigenaren van de woningen aan het spoor komen in aanmerking voor sanering. Akoestisch adviesbureau Vrancken neemt binnenkort contact op met betrokkenen. Voor meer informatie kunnen inwoners ook terecht bij dit adviesbureau. Het telefoonnummer is (050) 3080225. Het volledige stappenplan van het saneringsproject is te vinden op www.dewolden.nl.

///////////////////////////////////

Noot van de redactie:   Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het cluster communicatie, tel. (0528) 378241.



---- --