Gemeente Boxtel
Themabijeenkomst Raad op 18 maart

Op dinsdagavond 18 maart belegt de gemeenteraad van Boxtel een themabijeenkomst, waarbij burgemeester Van de Vondervoort uit Boekel een presentatie houdt onder de titel 'Toon Lef'. Hij geeft daarbij zijn visie op de mogelijkheden van een gemeentebestuur om bij minder regels toch verantwoord om te gaan met alles waarvoor vergunningen zijn vereist en belicht de ervaringen die daarmee in Boekel zijn opgedaan.

De heer Van de Vondervoort heeft zich in de laatste jaren ook actief in de discussie over welstandsregels gemengd. In Boekel is inmiddels al veel gebruik gemaakt van de extra bouwmogelijkheden voor mantelzorgers, die bijvoorbeeld de garage tijdelijk tot een wooneenheid wilden verbouwen om ouder(s) zelf te kunnen blijven verzorgen. Geen welstandsnota, snelle vergunningverlening en vooral deregulering, dat is het motto van burgemeester Van de Vondervoort, die daarmee de gemeente Boekel in de schijnwerpers zette en collega-gemeenten wil uitdagen.

De Boxtelse gemeenteraad heeft de heer Van de Vondervoort uitgenodigd om hier zijn visie te geven. Discussie en het beantwoorden van vragen maken deel uit van deze themabijeenkomst die dinsdagavond 18 maart om 19.30 uur begint. Ook u bent welkom.

13-03-2008
---