Senternovem


Nieuws

18-03-2008 |

BECO eerste officiële Cradle to Cradle-consultant in Nederland

De BECO Groep is in Nederland de eerste consultant die toegang krijgt tot de database van EPEAvan Michael Braungart, naamgever van het Cradle to Cradle-principe. Op 13 maart tekenden EPEA en de BECO Groep de samenwerkingsovereenkomst.

Toegang tot hoogwaardige kennis
De BECO groep wist het bedrijf EPEA van Braungart ervan te overtuigen dat de schatkist aan componenten die giftige chemische stoffen kunnen vervangen bij dit adviesbureau in de beste handen is en overtuigde met een combinatie van technische en strategische achtergrond, en een interessante internationale klantenkring, waaronder ook afvalbedrijven.
Het is nu al een schatkist, de kennis over materialen die de chemicus Michael Braungart opslaat in de database van zijn bedrijf EPEA. Dit is het bedrijf dat alle kennis op het gebied van Cradle to Cradle ontwikkelt en beheert, het principe dat ervan uitgaat dat alle productie hernieuwbaar dan wel volledig natuurlijk afbreekbaar moet zijn. De strategie van Braungart en zijn partner William McDonough is om industriële processen en producten zo te ontwerpen dat deze veilig, winstgevend en volledig hernieuwbaar zijn en zowel economische, als ecologische en maatschappelijke waarde opleveren.

C2C training
Michael Braungart is op dit moment één van de meest gevraagde sprekers op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De Duitse chemicus is regelmatig in Nederland, met grote opdrachten als de inrichting van de Floriade in Venlo. Aan de samenwerking zijn uitvoerige en diepgaande gesprekken vooraf gegaan de kennis, ervaring en klantenprofiel van BECO, en de manier waarop samenwerking kan leiden tot verdere verspreiding van het concept Cradle to Cradle in Nederland. De samenwerking tussen EPEA en BECO Groep leidt tot uitvoering van kwalitatief hoogwaardige Cradle to Cradle projecten, een samenspel van de benodigde wetenschappelijke kennis, strategisch denken en het van BECO bekende pragmatisme in de uitvoering. Een team van consultants van BECO Groep wordt door Michael Braungart getraind, en verkrijgt de benodigde kennis om Cradle to Cradle projecten uit te voeren. Alle projecten worden door dit team van BECO Groep uitgevoerd in samenwerking met consultants van EPEA. Zie verder het nieuwsbericht op de website van P+.