Voornemen tot aanpassing van het beleggingsfondsenaanbod van KCM

18/03/2008 08:49

Kempen & Co

Voornemen tot aanpassing van het beleggingsfondsenaanbod van Kempen Capital Management

Sinds de overgang van de functie van beheerder met betrekking tot de beleggingsfondsen van F. van Lanschot Bankiers N.V. naar Kempen Capital Management N.V. (KCM), is het beleggingsfondsenaanbod van KCM in belangrijke mate toegenomen. KCM heeft als filosofie om zich te concentreren op een beperkt aantal specialiteiten waarmee zij beleggers toegevoegde waarde wil bieden. Gegeven deze filosofie is KCM voornemens een viertal beleggingsfondsen te laten fuseren. Het betreft de volgende beursgenoteerde beleggingsinstellingen: . Van Lanschot Bond Opportunity Fund N.V. en Van Lanschot Global Bond Fund N.V.1) . Orange European Midcap Fund N.V. en Orange SeNSe Fund N.V.1)
1) verkrijgende vennootschap
Onderstaand volgt een nadere toelichting.

Van Lanschot Bond Opportunity Fund N.V. ("BOF") en Van Lanschot Global Bond Fund N.V. ("GBF") Het BOF belegt wereldwijd in verschillende vastrentende waarden, waarbij het beleggingsbeleid zich kenmerkt door een grote mate van vrijheid van handelen, keuze van producten en actief rente-, valuta en creditmanagement. Het GBF is ook een beleggingsfonds dat wereldwijd belegt in verschillende vastrentende waarden, maar concentreert zich op staatsobligaties en obligaties met een hoge kredietwaardigheid. KCM stelt voor de beleggingsinstellingen te laten fuseren en voor het GBF een wijziging van het beleggingsbeleid door te voeren. Na de samenvoeging ontstaat een nieuwe beleggingsinstelling die de benchmark van het GBF combineert met de beleggingsvrijheid van het BOF. Door de toegenomen omvang als gevolg van de fusie zal de kostenefficiëntie toenemen. Als gevolg van de fusie zullen de aandelen BOF worden omgewisseld in aandelen GBF.

Meer informatie over de hiervoor genoemde aanpassing van het beleggingsbeleid van het GBF evenals een invoering van een performance fee volgt op de aandeelhoudersvergadering van het GBF op 16 april 2008. Op deze vergadering wordt tevens voorgesteld de naam van het GBF te veranderen in Orange Global Bond Fund.

Orange European Midcap Fund N.V. ("OEMF") en Orange SeNSe Fund N.V ("OSF") Het OEMF is een beleggingsfonds dat belegt in aandelen van Europese ondernemingen. Sinds enkele jaren wordt ook door smallcap en largecap beleggers in het midcap segment belegd. De ratio om exclusief in midcaps te beleggen, is daarmee verminderd. Dit heeft een negatieve weerslag gehad op het fondsvermogen van het OEMF. Tegelijkertijd observeren we een stijgende interesse in duurzaam beleggen in Europese smallcaps, geholpen door de goede resultaten van de ondernemingen in deze categorie. Als gevolg van deze observatie en gezien het feit dat de marktkapitalisatie van de aandelen waarin het OSF belegt (EUR 250 miljoen tot EUR 10 miljard) vergelijkbaar is met het OEMF (EUR 1 miljard tot EUR 10 miljard), doet KCM het voorstel om het OEMF te laten fuseren met het OSF. Als gevolg hiervan zullen de aandelen OEMF worden omgewisseld in aandelen OSF.

De fusievoorstellen inclusief toelichtingen, waaronder details over de ruilverhoudingen, zullen naar verwachting in mei 2008 gepubliceerd worden en zullen beschikbaar zijn op de website van de beheerder van de beleggingsinstellingen www.kempen.nl.

Onder voorbehoud van goedkeuringen van de Buitengewone Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders van BOF en OEMF die naar verwachting in juni plaatsvinden, zullen de fusies naar verwachting in september 2008 effectief worden.

Amsterdam, 18 maart 2008
Directie Kempen Capital Management N.V.

Bloomberg: Van Lanschot Global Bond Fund: MOND NA
Van Lanschot Bond Opportunity Fund VLBOP NA
Orange European Midcap Fund OREURMC NA
Orange SeNSe Fund OSENS NA

Profiel Kempen & Co
Kempen & Co N.V. ('Kempen & Co') is een Nederlandse merchant bank met activiteiten op het gebied van vermogensbeheer, effectenbemiddeling en corporate finance. Kempen & Co biedt diverse gespecialiseerde financiële diensten aan ten behoeve van institutionele beleggers, ondernemingen, financiële instellingen, (semi-) overheidsinstellingen, stichtingen en vermogende particulieren. Kempen & Co is een 100%-dochteronderneming van F. van Lanschot Bankiers N.V. ('Van Lanschot'). Zowel Van Lanschot als Kempen & Co staan als bank onder toezicht van De Nederlandsche Bank N.V. en zijn beide in het bezit van een vergunning op grond van artikel 2:11 van de Wet op het financieel toezicht (Wft). Zowel Van Lanschot als Kempen & Co zijn tevens als financiële onderneming geregistreerd bij de Stichting Autoriteit Financiële Markten (AFM) te Amsterdam.

Kempen Capital Management N.V. ('KCM') is een 100%-dochteronderneming van Kempen & Co en biedt diensten aan op het gebied van vermogensbeheer. KCM is een gespecialiseerde vermogensbeheerder met een uitgesproken beleggingsstijl in Europese aandelen, obligaties en onroerendgoedfondsen voor diverse institutionele beleggers, stichtingen en vermogende particulieren. Daarnaast biedt KCM integrale fiduciaire beleggingsoplossingen aan en selecteert het beleggingsboutiques voor klanten. KCM streeft naar optimale beleggingsresultaten en werkt met zeer gespecialiseerde management teams. KCM is in het bezit van vergunningen op basis van de artikelen 2:65 en 2:96 van de Wft en staat als zodanig onder toezicht van de AFM.

Kempen & Co Corporate Finance B.V. is een 100%-dochteronderneming van Kempen & Co en richt zich op advisering bij fusies en overnames en kapitaalmarkttransacties. Tot de opdrachtgevers behoren zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen alsmede buitenlandse ondernemingen die zich (willen) richten op de Nederlandse markt.

Kempen & Co Securities richt zich op effectenbemiddeling, met name in Nederlandse aandelen en derivaten en Europese vastgoedondernemingen, ten behoeve van professionele beleggers in Europa en de VS. Kempen & Co Securities biedt cliënten kwalitatief hoogwaardige research en orderuitvoering.





http://www.kempen.nl