Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Sophos lanceert Endpoint Security and Control 8.0

Eerste volledig geïntegreerde oplossing voor eindpuntbeveiliging en NAC biedt eenvoudige preventieve aanpak om netwerken zonder bijkomende kost te beveiligen

Gorinchem, 18 maart 2008 - Sophos, gespecialiseerd in IT-beveiliging en -controle maakt vandaag de lancering bekend van zijn Sophos Endpoint Security and Control 8.0, waarin NAC (Network Access Control of netwerktoegangscontrole) geïntegreerd zit. Sophos' primeur biedt een geïntegreerde antivirus- en antispywarebescherming, anti-inbraakbeveiliging, toepassingscontrole, firewall en NAC om virussen en spyware tegen te houden en ervoor te zorgen dat computers geautoriseerde en actuele software draaien en zich aan het beleid van de onderneming houden.

Twee derde van de computers voldoet niet qua veiligheid De lancering van Endpoint Security and Control 8.0 valt samen met voorbereidend onderzoek van Sophos waaruit blijkt dat een alarmerend aantal van twee op drie bedrijfscomputers onder de norm zit. Redenen hiervoor zijn verouderde antivirussoftware, het ontbreken van beveiligingspatches of omdat de firewall simpelweg gedesactiveerd is.

"Het is voor IT managers een oud zeer dat het moeilijk uit te maken is of de computers van hun gebruikers beveiligd en beschermd zijn en in overeenstemming staan met het beleid van de onderneming. Als antwoord op dit probleem werd NAC aangeprezen, maar die technologie bleek vaak de financiële en technische mogelijkheden van de ondernemingen te boven te gaan", aldus John Shaw, Directeur voor Endpoint Security and Control bij Sophos. "Wij komen daar met Sophos Endpoint Security and Control 8.0 aan tegemoet, door zonder bijkomende kosten een preventieve beveiliging te bieden in een vorm die eenvoudig in te voeren is. De ingebouwde NAC- en toepassingscontroletechnologie geeft beheerders in ondernemingen de zekerheid dat alle computers op hun netwerk geautoriseerde software draaien en geüpdatet zijn met de recentste beveiligingspatches."

Sophos' beweringen worden bevestigd door een recent rapport van Forrester Research(1), dat aantoont dat ongeveer 40 percent van de onderzochte ondernemingen geprobeerd hebben om NAC te installeren, maar dat slechts 4 percent erin geslaagd is de implementering ervan af te ronden, als gevolg van de overdreven complexiteit van de netwerkgebaseerde modellen. Door de integratie van NAC met eindpuntbeveiliging, biedt de nieuwe Sophos oplossing een vereenvoudigde implementatie, die er ten slotte ook toe bijdraagt dat de technologie ruimer ingang vindt.

Peter Firstbrook, Onderzoeksdirecteur bij Gartner reageert: "Ondernemingen moeten een evaluatie maken van de efficiëntie van hun huidige eindpuntbeveiligingsoplossing in het licht van de veranderende vereisten dat het beheer van eindpuntbeveiliging stelt".

Resultaten door snelheid en engagement
Sinds de overname van Endforce vorig jaar, heeft Sophos de centrale beleidscontrole en -evaluatiemogelijkheden naadloos geïntegreerd in zijn eindpuntoplossing, zonder dat een afzonderlijke installatie nodig is en zonder bijkomende softwarelicentiekosten. De release van Sophos Endpoint Security and Control 8 bewijst dat Sophos sneller is dan zijn concurrenten en illustreert zijn blijvende engagement om de complexiteit van eindpuntbeveiligingsbeheer aan te pakken.

Sophos blijft ook zijn afzonderlijke NAC-product Sophos NAC Advanced aanbieden. Dat biedt de klanten een nog grotere schaalbaarheid en flexibiliteit inzake beleid. Sophos NAC Advanced is de beproefde oplossing voor eindpuntbeheer en -controle, met ondersteuning voor het grootste aantal en de meest veeleisende klantenomgevingen.

Sophos(2) geniet een ruime erkenning als leverancier van deze nieuwe toonaangevende oplossing voor eindpuntbeveiliging. Het bedrijf wist onlangs nog een aantal felbegeerde eindpuntbeveiligingsklanten naar zich over te halen, met onder meer ondersteuning voor alle afdelingen van General Electric, en het geniet erkenning van analisten in de sector.

"Sophos blijft innovatieve oplossingen voor bedrijfsbeveiliging op de markt brengen die sterk de nadruk leggen op de eenvoud van beheer", zei Steve Leslie, die bij Softchoice Corporation Senior Vice President is voor Sales and Professional Services Operations. "Dat is perfect in lijn met onze focus om klanten te helpen meer tijd te spenderen aan hun IT-strategie en minder aan maintenance. Door deze nieuwste versie van hun eindpuntoplossing aan onze portefeuille toe te voegen, stellen we klanten een uitgebreide proactieve beveiliging tegen bedreigingen en NAC-functionaliteit ter beschikking, zonder de lastige installatie en het complexe beheer ervan."

Veiligheid en controlemogelijkheden verruimen, zonder de complexiteit te vergroten Helemaal zoals de vorige versie, biedt Sophos Endpoint Security and Control 8 cross-platform beveiliging en controle voor desktops, laptops, file servers en mobiele toestellen. Dankzij Sophos Endpoint Security and Control 8, breidt Sophos op een eenvoudige en kostenefficiënte manier zijn aanbod uit met beleidscontrole en beoordeling. De voordelen omvatten :

Preventieve beveiliging
Sophos Endpoint Security and Control garandeert ondernemingen de beste proactieve bescherming tegen virussen, malware en ongewenste toepassingen, ongeacht het platform waarop ze draaien. De onderneming is de eerste leverancier van eindpuntoplossingen die NAC integreert en zo ondernemingen in staat stelt om alle beheerde, niet-beheerde en gastcomputers op hun netwerken gezond te houden, met een up-to-date bescherming. Eén scan met Sophos' snellere software detecteert malware, adware, verdachte bestanden en gedragingen en niet-geautoriseerde software, en dat ondanks zijn kleinere impact.

Vereenvoudigd beheer
Organisaties kunnen automatisch van op één console de beoordeling, controle en beveiliging van alle Windows, Mac en Linux computers uitrollen en beheren. Sophos' intuïtieve beveiligingsdashboard geeft een onmiddellijk zicht op de beveiligingsstatus van alle computers. Een probleem oplossen is in twee muisklikken gebeurd. De Sophos-software omvat zelfs een ingebouwde verwijderfunctie om automatisch bij het uitrollen van Sophos Endpoint Security and Control antivirussoftware van andere constructeurs te verwijderen.

Betrouwbare ondersteuning
Door voor een Sophos-licentie te opteren, kopen ondernemingen gemoedsrust: voortdurend bijgewerkte software; gratis updates en upgrades voor nieuwe versies; onbeperkte 24/7 technische ondersteuning ter plaatse en intelligente SophosLabs(TM)-detectie zonder verborgen kosten. Het Professional Services-team van Sophos helpt klanten ook bij het maximaliseren van hun investeringsrendement.

Prijzen en beschikbaarheid
Sophos Endpoint Security and Control 8.0 is een gratis upgrade voor alle huidige licentiehouders van Sophos Endpoint Security and Control. Sophos Endpoint Security and Control 8 zal wereldwijd verkrijgbaar zijn binnen 30 dagen en kan aangekocht worden via Sophos' wereldwijde netwerk van erkende wederverkopers met meerwaarde.

De standaard ondersteuning die inbegrepen is bij elke Sophos-licentie garandeert de klant 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 assistentie door een wereldwijd georganiseerd team. De klant kan de technici van Sophos op elk moment contacteren voor one-to-one bijstand.

Voor meer informatie over Sophos Endpoint Security and Control, surft u naar: www.sophos.com

Over Sophos
Sophos is wereldleider in IT security en controle. Sophos biedt bedrijven, onderwijsinstellingen en overheidsorganisaties een volledige bescherming en controle tegen bekende en onbekende malware, spyware, intrusions, ongewenste applicaties, spam, policy-misbruik en ongecontroleerde netwerktoegang (NAC of Network Access Control). De gebruiksvriendelijke, betrouwbaar ontwikkelde producten van Sophos beschermen meer dan 100 miljoen gebruikers in meer dan 150 landen. Met meer dan 20 jaar ervaring en een wereldwijd netwerk van centra die bedreigingen analyseren, is het bedrijf in staat snel te reageren op nieuwe bedreigingen en behaalt daarmee het hoogste niveau van klantentevredenheid binnen deze sector. Sophos is een internationaal bedrijf met hoofdzetel in Boston, MA, en Oxford, UK. Meer informatie is beschikbaar via www.sophosbenelux.com.

Voor meer informatie en/of een telefonische toelichting, gelieve contact op te nemen met:

Sophos Benelux
Marnix van Meer
Tel: +31 655700255
m.vanmeer(at)sophosbenelux.com

Creative Strategies
Elke De Ridder
Tel: +32 2 267 41 60
Ederidder(at)creative-strategies.eu.com

(1) Forrester Research, "Client Management 2.0: IT Ops Needs Next-Gen NAC And Client Security To Manage Endpoint Risk", Natalie Lambert en Robert Whiteley, 29 maart 2007

(2) IDC, "Worldwide Secure Content and Threat Management 2007-2011 Forecast and 2006 Vendor Shares," Brian E. Burke, Charles J. Kolodgy, Jon Crotty, juni 2007