Ingezonden persbericht


Persbericht

Maart, 18 maart 2008

PIM richt MRM Vakgroep op

Het Platform Innovatie in Marketing heeft op dinsdag 11 maart 2008 de Marketing Resource Management (MRM) Vakgroep opgericht. Deze vakgroep wil een kenniscentrum worden over Marketing Resource Management voor marketeers, adviseurs, leveranciers, onderwijs en andere geïnteresseerden.

Er bestaat veel onduidelijkheid over het begrip Marketing Resource Management. Een aantal marketeers hebben er wel eens iets over gehoord en het onderwerp is de afgelopen jaren in diverse bijeenkomsten ter tafel gebracht. Maar de uitwerking is met name gericht op automatisering van marketingcommunicatie oplossingen, terwijl het terrein voor MRM veel breder en veel strategischer is en ook inspeelt op de toenemende behoefte aan accountability. Redenen te over om een kenniscentrum te vormen en een vakgroep op te richten.

Onder de vleugels van PIM, marketing kennisplatform met ruim 600 leden en bijna 10.000 geïnteresseerden (www.pimonline.nl), kan de vakgroep zich gaan ontwikkelen en zich in eerste aanleg vooral focussen op inhoud en kwaliteit. De komende weken gaan vanuit de vakgroep drie werkgroepen aan de slag: één groep zal het werkterrein van MRM trachten af te bakenen en een eensluidende definitie van het begrip te vervaardigen, een andere groep zal een landelijk onderzoek naar de toepassing van MRM voorbereiden en een derde groep bereidt een Ronde Tafelgesprek voor met deskundigen over dit onderwerp.

Op www.marketinginnovatie.org zal een PIM-weblog starten over MRM.

Geïnteresseerden in de werkzaamheden van de MRM Vakgroep of mensen die een actieve bijdrage willen leveren zijn van harte welkom en kunnen zich melden bij:

Chris.goes@affekt.nl of mark.vanderwal@marksbentz.com

(foto werkgroep MRM)

De MRM Vakgroep: achterste rij v.l.n.r. Annemarie Schonewille, Michel Brakenhoff, Patrick Swart, Enno van Rhijn, Henk-Jan van de Beek, Chris Goes, Michiel van de Watering, Wouter Burger en Ben Drost. voorste rij v.l.n.r.: Hans van den Berg, Paul Kremer, Mark van der Wal, Frans Appels, Jop Verbeek en Eric van Leeuwen.

PIM
Drs. P. Verhaagen
M. 06-54 300 588
T. 035-602 67 58