Martinair


Uitbesteding Facilitaire Dienst Martinair aan Sodexo Altys

Schiphol, 18 maart 2008. Martinair Holland N.V. heeft met Sodexo Altys B.V. een overeenkomst op hoofdlijnen gesloten over de outsourcing van de Facilitaire Dienst van Martinair. De activiteiten van Martinair's Facilitaire Dienst bestaan uit het Bedrijfsrestaurant, Huisvesting, Uniformbeheer, Post/Repro, Receptie en Bedrijfsbureau. Het streven is om de overgang van de activiteiten begin oktober 2008 af te ronden. De voorgenomen transactie zal geen nadelige invloed hebben op de werkgelegenheid bij de Facilitaire Dienst.

Medewerkers van Martinair zijn ingelicht over de voorgenomen overgang. De Ondernemingsraad van Martinair is om advies gevraagd. De vakbonden zijn geïnformeerd en zijn uitgenodigd voor overleg.

De voorgenomen overgang past in de reorganisatieplannen van Martinair. In juni 2007 werd reeds aangekondigd dat Martinair verder onderzoek zal doen naar de rentabiliteit van de andere activiteiten en die zoveel mogelijk outsourcen, behalve daar waar behoud vanuit het ondernemingsperspectief nodig is.

Contactpersonen:
Jeroen Stok Erik van Doeselaar
Sodexo Martinair
010-2884137 020-6011799


---- --