Fotografie.NL officieel van start


De site van fotominnend Nederland

ALPHEN AAN DEN RIJN, 20080318 -- Fotografie.NL, dé website voor fotograferend Nederland, is per 17 maart 2008 officieel gestart. De breed opgezette site richt zich op iedereen met serieuze aandacht voor foto's en fotograferen. De site was al online vanaf het laatste kwartaal van vorig jaar, maar enkele onderdelen waren nog niet compleet. Met de voltooiing van het JobCenter en de Profprintpagina was alles klaar voor de officiële lancering. Startsein was de verzending van de eerste Nieuwsbrief, die direct een verdubbeling van het bezoekersaantal genereerde.

Fotografie.NL kiest - de naam doet niet anders verwachten - voor een breed bereik: vrijetijdsfotograaf, student en (semi)-professional. Door de digitale revolutie ontdekken steeds meer mensen fotografie als aangename bezigheid, boeiende hobby, veelzijdige uitingsvorm of dynamisch beroep.
Met actualiteiten, recensies, artikelen over fotografen en hun werk, cursussen en artikelen over hard- en software, biedt Fotografie.NL een continu stroom van interessante nieuwe content plus een schat aan opvraagbare informatie.
Liefhebbers van mooie foto's komen er volop aan hun trekken, maar ook beginnende fotografen die technische ondersteuning zoeken, gevorderden die hun foto's willen verkopen en professionals die bij willen blijven of nieuwe wegen willen verkennen.

Artshop

In de Artshop kunnen fotografen hun werk verkopen.


JobCenter

Het JobCenter is een ontmoetingsplek voor fotografen die een baan/opdracht zoeken en bedrijven/instellingen die op zoek zijn naar een fotograaf.
Het plaatsen van een vacature of opdracht is gratis.


Kennisbank

Nu al omvangrijk en continu groeiend: How-to-informatie voor beginners en gevorderden.


Actualiteiten

Nieuws uit de wereld van musea, fabrikanten, uitgevers, fotografen en fotoliefhebbers. Agenda met tentoonstellingen en evenementen.


Bedrijvenwijzer

Hier kunnen facilitaire bedrijven, winkels, en fotografen zich profileren.


Profprint

Hier kan iedereen foto's in écht professionele kwaliteit laten printen.


Soft launch

Fotografie.NL is al sinds het laatste kwartaal van 2007 in de lucht. Initiatiefnemer en projectleider Alex de Smit: `Je wilt reacties peilen, je wilt alles uittesten en finetunen, je formeert een solide auteursteam. Je moet pas officieel de lucht in gaan als alles stáát. Vandaar eerst die soft launch. Met zo'n domeinnaam móet je gewoon in één keer góed uitpakken.'