Ingezonden persbericht


persbericht

Texel, 18 maart 2008

start lepelaar webcam op Texel

Vandaag is bij Ecomare de lepelaar webcam officieel online gegaan. Cabaretier en vogelaar Hans Dorrestijn onthulde hiervoor in de Nationaal Park zaal een groot lepelaarmodel. Vanaf nu kan iedereen in de zaal en via internet (www.ecomare.nl) volgen hoe lepelaars nestelen, hun eieren uitbroeden en hun jongen grootbrengen. Er zijn inmiddels ruim 50 lepelaars in het gebied aangekomen. Het wachten is op een broedpaar dat het nest kiest, waarop de webcam is gericht.

De expositiezaal van het Nationaal Park Duinen van Texel heeft hiermee een nieuwe attractie. Het manshoge lepelaarmodel staat op een nest en voert zijn jongen. Kinderen mogen de jonge lepelaars knuffelen. In de zaal zijn ook de live webcam beelden van de lepelaarkolonie in het Texelse natuurgebied De Geul te zien. Iedereen kan zo de ontwikkeling van de jongen volgen.

Ecomare werkt in het lepelaarproject samen met Nationaal Park Duinen van Texel, Vogelbescherming Nederland, Staatsbosbeheer en de Joost Dourlein kazerne. Door de lepelaar, die ook in het logo van Nationaal Park staat, worden mensen meer betrokken bij de natuur en trekvogels.

De lepelaar webcam is onderdeel van Beleef de Lente, de landelijke campagne van Vogelbescherming Nederland. Voor deze campagne zijn in Nederland zes webcams geplaatst bij verschillende vogelsoorten. Via www.beleefdelente.nl kunnen alle webcams worden bekeken.

Zie ook het persbericht van Vogelbescherming.

///////////////////

Nadere informatie: Ecomare, Renée Smal, Ruijslaan 92, 1796 AZ De Koog, Texel t 0222 31 77 41, f 0222 31 77 44, reneesmal@ecomare.nl, www.ecomare.nl

Ecomare werkt aan natuurbescherming in wadden en Noordzee door voorlichting, educatie en opvang van vogels en zeehonden. -----------------------

Ruijslaan 92
1796 AZ De Koog
telefoon 0222 31 77 41
fax 0222 31 77 44
infobalie@ecomare.nl
www.ecomare.nl