Gemeente Grave

20% Minder overlast! Aanpak jongeren, alcohol, drugs en vandalisme

Op donderdag 20 maart wordt een veiligheidsarrangement getekend door de gemeente Grave, het Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf, Stichting Radius, Novadic-Kentron, de politie Brabant-Noord, het Regionaal Maatschappelijk Centrum, de penitentiaire inrichting locatie Oosterhoek en het Openbaar Ministerie. In het veiligheidsarrangement staan concrete afspraken met deze "partners in veiligheid" over het bereiken van een vermindering in overlast van jongeren, alcoholmisbruik, drugsmisbruik en vandalisme.

Het arrangement wordt ondertekend door een gemêleerd gezelschap. Zowel justitie als zorgpartners onderkennen dat er in de gemeente Grave ingezet moet worden op het terugdringen van overlast en het vergroten van de veiligheid. Het is geen papieren arrangement dat in de kast verdwijnt, maar een met duidelijk meetbare concrete afspraken. Zo zal de gemeente in 2008 voorzieningen creëren voor jongeren, worden ouders aangesproken op zoons/dochters die over de schreef gaan, zal er meer controle plaatsvinden op overlast en het gebruik van softdrugs en alcohol o.a. door de kliko-methode en worden diverse activiteiten ondernomen met jeugdgroepen.

Iedere partner onderschrijft duidelijk de benoemde taken voor 2008. Het veiligheidsarrangement wordt continu bekeken en jaarlijks geëvalueerd door de ondertekenaars. Samen zullen we ons vanaf 2008 sterk maken voor een veilig en leefbaar Grave door specifiek in te zetten op jongeren, alcoholmisbruik, drugsmisbruik en vandalisme!

Informatie Dhr. D. Volmer, cluster Veiligheidsbureau (0486) 477 277.