Line-up Ticket for Tibet festival definitief

Publicatietijd: 18/03/2008 21:50

Line-up Ticket for Tibet festival definitief

Alle politieke partijen aanwezig op festival

In heel Tibet zijn de afgelopen week opstanden tegen de Chinese onderdrukking uitgebroken. Vele duizenden demonstranten zijn de straat op gegaan om hun vrijheid te eisen. Op 20 april betuigen we onze steun met het Ticket For Tibet festival. Na Blof, Racoon, Moke en The Scene hebben nu ook Claw Boys Claw en de Comedy Train toegezegd belangeloos op te treden voor Tibet. De kaartverkoop is reeds begonnen.

Ticket For Tibet is een non-profit festival dat aandacht vraagt voor de situatie in Tibet. Juist nu Tibet in opstand is gekomen tegen het regime in Beijing, willen we de Tibetanen luidkeels onze steun betuigen.

Muziek
Met gepaste trots presenteren we een ijzersterk programma voor Ticket For Tibet. Op 20 april spelen op de NDSM-werf in Amsterdam Noord: Blof, Racoon, Moke, the Scene, Postman, Claw Boys Claw, de Heideroosjes, Aqua de Annique, Peter Pan Speedrock, Osdorp Posse, El Guapo Stuntteam, Van Katoen, Zeus, Jeremy's, Gerard van Maasakkers, Maarten van Roozendaal, JW Roy, Woody en Paul en Wende Sneijders. Daarnaast zal er een keur aan Tibetaanse artiesten optreden, waaronder Loten, Namgyal Lhamo en Chino.

Single
In aanloop naar het festival hebben Peter Slager en Bas Kennis (Blof), Anneke van Giersbergen (Agua de Annique) Loten Namling (Tibetaans zanger), Bart van der Weide (Racoon), JW Roy, Dennis van Leeuwen (Kane), Jeroen Goossens (JW Roy) en Gerard van Maasakkers de single 'Als je ooit nog eens terug kan' opgenomen. Op 7 april wordt hij digitaal uitgebracht. Een week later, op 14 april, ligt hij in de winkel. De gehele opbrengst van de single komt direct ten goede aan drie jonge Tibetaanse nonnen in opleiding, die zes jaar werden gemarteld in een Chinese gevangenis na het zingen van een protestlied tegen de Chinese overheersing van Tibet.

Politiek en sport
Nu de Olympische Spelen in Beijing steeds dichterbij komen en Tibetanen wereldwijd de straat op gaan om te demonstreren tegen de Chinese overheersing, mag een politiek programma niet ontbreken op Ticket for Tibet. Met Femke Halsema (GroenLinks), Hans van Baalen (VVD), Karien van Gennip (CDA), Martijn van Dam (PvdA) en Harry van Bommel (SP) is de Nederlandse politiek goed vertegenwoordigd op 20 april. Maar ook Erik van Muiswinkel, Marcel Rözer, Jan Douwe Kroeske, Gideon Levy, Bahram Sadeghi, Christa Meindersma geven acte de presence in debatten over de situatie in Tibet, de Olympische Spelen en de rol die Nederland in deze kwesties zou kunnen spelen. Behalve gedebatteerd, wordt er ook gesport; het Forbidden Team (het Tibetaanse voetbalelftal in ballingschap) neemt het op tegen teams van bekende Nederlanders.

Tibet dorp
Ticket for Tibet wil de bezoeker ook kennis laten maken met de rijke cultuur en tradities van Tibet. Daartoe richten we een speciaal Tibet dorp in met een Tibetaanse arts, Tibetaans eten, een uitgebreid filmprogramma en nog veel meer.

Partners
Ticket For Tibet wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Stichting Ticket For Tibet, Campagnebureau BKB, International Campaign for Tibet-Europe, Tibet Support Groep Nederland, Royal3, Blixxem, LOC7000, NCDO en Stadsdeel Amsterdam Noord. Alle betrokken partijen doen belangeloos mee aan het festival. De kaartverkoop is al begonnen. Kaarten kosten euro 17,50 in de voorverkoop en euro 22,50 op de dag zelf. De opbrengst komt ten goede aan ontwikkelingsprojecten in Tibet. Zie voor meer informatie www.ticketfortibet.com.
Links: http://www.ticketfortibet.com Noot voor de redactie: Noot voor de redactie -