Gemeente Cromstrijen

Informatieavond waterschapsverkiezingen (13-03-2008)

Waterschap Hollandse Delta houdt van 13 tot en met 25 november 2008 verkiezingen voor een nieuw waterschapsbestuur. Op dinsdag 18 maart 2008 om 19.00 uur is er een informatieavond over de verkiezingen in Hotel Ridderkerk, Krommeweg 1 in Ridderkerk.

Water is een actueel thema. Het geniet grote publieke en politieke belangstelling, onder andere vanwege de klimaatverandering. Actuele en dringende watervraagstukken maken het besturen van een waterschap tot een belangrijke, maatschappelijke zaak.

Het algemeen bestuur (verenigde vergadering) neemt beslissingen en bepaalt het beleid van het waterschap. Als bestuurder oefent men direct invloed uit op het waterbeheer van de Zuid-Hollandse eilanden. Er worden belangrijke keuzes voor de toekomst gemaakt. Het is daarnaast een uitdaging de taken uit te voeren tegen maatschappelijk aanvaardbare kosten.

Het nieuwe bestuur van het waterschap bestaat uit 30 zetels. 9 zetels worden ingevuld vanuit de categorieën Ongebouwd (via LTO), Natuur (via Bosschap) en Bedrijven (via Kamer van Koophandel). De overige 21 zetels zijn voor de categorie Inzetenen. Dit zijn inwoners van het werkgebied van Hollandse Delta.

In november 2008 kan iedere inwoner van 18 jaar of ouder zijn stem uitbrengen.

Aspirantbestuurders moeten via een geregistreerde belangengroepering kandidaat worden gesteld. Tijdens de informatieavond krijgt men alle informatie die nodig is om aan de verkiezingen mee te kunnen doen. Deze informatie is ook na te lezen op de website van het waterschap: www.wshd.nl

Het nieuwe bestuur wordt gekozen voor een periode van vier jaar: van 2009 tot en met 2012.