Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

TEX-MEX, TEX-ASIAN, QUESADILLA'S EN BARBECUE.
UIT ETEN IN DALLAS - FORT WORTH: EIGENTIJDS CULI-PARADIJS!

Amsterdam, 14 maart 2008. Dallas - Fort Worth is een paradijs voor de culi-liefhebber met maar liefst 79 verschillende keukens uit alle windstreken van de wereld. De stad telt een groot aantal toprestaurants, waarvan de keuken wordt geleid door internationaal vermaarde chefs. Keus te over dus.

Tex-Mex
Tex-Mex is de populaire regionale keuken, een combinatie van Amerikaanse en Mexicaanse gerechten. De restaurantketen Mi Cocina is het grote succesverhaal als het gaat om de authentieke Tex-Mex. Joe T. Garcia's Mexican Dishes is sinds 1935 in familiehanden, hier worden de traditionele gerechten geserveerd die al generaties lang populair zijn. Dit ruim 70 jaar oude restaurant is een instituut in Fort Worth en wordt nog steeds gerund door de familie Garcia-Lancarte. Begonnen met 16 zitplaatsen is het nu een mega-restaurant geworden dat op de patio plaats heeft voor maar liefst 1000 gasten. Dat je er niet met een creditcard kunt betalen en dat de wachtrijen lang zijn, schrikt niemand af. Op de kaart staat onvervalste Tex-Mex: alleen enchilada's en fajita's.

Nobu en Robert de Niro
Het kosmopolitische karakter van Dallas - Fort Worth wordt weerspiegeld in de talloze keukens, van klassiek Frans tot Aziatische fusion en dus typisch Texaans. Reata is ook een typisch Texaans restaurant - de patio op de 35ste verdieping is sensationeel! Genoeg sterrenkoks in Dallas/Fort Worth: John Tesar, Dean Fearing, Kent Rathbun, Stephan Pyles, Christof Syre, Jon Bonnell en Iron-Chef winnaar Tim Love. De bekende Japanse chef Nobu Matsushia, wiens eerste Amerikaanse zaak in New York behoorde tot het imperium van acteur Robert de Niro, opende in 2005 restaurant Nobu. Chef Blaine Staniford en Fuse kwamen met culinaire 'TexAsian' creaties.

Quesadillas
Iron-Chef winnaar en eigenaar van Lonesome Dove Western Bistro Tim Love geeft aan elk gerecht een geheel eigen draai. Met knoflook gevulde varkenshaas, buffalo ribeye, quesadillas ( de Tex-Mex tosti) met Texaanse kwartel of nachos met eland. Chef-kok Jon Bonnell opende in 2001 Bonnell's Fine Texas Cuisine. Hij introduceerde een revolutionaire Texaanse keuken en het restaurant geldt in Fort Worth en de rest van Texas als de absolute top. Bonnell werkt voornamelijk met gecertificeerd Texaans organisch rundvlees, wild en fruits de mer. Hij handhaaft daarbij de regionale kookstijl en gebruikt kruiden die onder meer Creoolse en Mexicaanse invloeden verraden.

Esquire's restaurant of the Year: Fearing's
De Southwestern kookstijl, met Dallas/Fort Worth als bakermat, is gebaseerd op de regionale keuken uit California, Texas, Oklahoma en Colorado. Een van de pioniers was chef Stephan Pyles, die in 22 jaar 14 restaurants op de kaart heeft gezet. Het eerste restaurant dat zijn naam draagt, presenteert de New Millennium Southwestern Cuisine in volle glorie. Restaurant Stephan Pyles werd in 2006 door Esquire Magazine gekozen tot een van de 20 Best New Restaurants. Ook de vermaarde chef Dean Fearing stond aan de wieg van de Southwestern keuken. Het naar hem genoemde restaurant Fearing's bevindt zich in het Ritz-Carlton Dallas en heeft een ronduit spectaculair interieur. In 2007 verleende Esquire Magazine Fearing's de felbegeerde titels Restaurant of the Year en Best New Restaurant.

Barbecue
En dan de Texaanse favoriet bij uitstek: de barbecue. Dallas en Fort Worth zijn specialisten op dit gebied. Een heerlijke prime cut, kippenboutjes met pittige saus, spareribs, getrancheerde biefstuk, okra en met kaas gevulde jalapeños zijn zo ongeveer de gerechten die worden aangeboden in de vele eettentjes. Angelo's Barbecue, sinds 1958 een instituut in Fort Worth, wordt elk jaar weer gerekend tot de beste BBQ restaurants van de VS. Beroemd zijn de sappige spareribs die zo gaar zijn dat het vlees spontaan van het bot valt. En Sonny Bryan's Smokehouse is al 40 jaar lang een klassieker onder de barbecuerestaurants. De gasten zitten er in ouderwetse schoolbanken.