Gemeente Enkhuizen

Onderzoek naar de Staat van de Gemeente

De gemeente Enkhuizen doet mee aan het landelijk onderzoek De Staat van de Gemeente. In dit onderzoek wordt aan inwoners van diverse gemeentes in Nederland een oordeel gevraagd over de gemeente waarin zij wonen. Aan de hand van de uitkomst van het onderzoek wordt per gemeente vastgesteld wat de staat van de gemeente is.

Binnenkort krijgen 1200 willekeurig gekozen inwoners van de gemeente Enkhuizen een brief met een vragenlijst toegestuurd. Daarnaast worden ook aparte vragenlijsten verspreid onder de bezoekers van het stadskantoor. De vragen gaan onder andere over hoe inwoners denken over hun woonomgeving, wat hun oordeel is over het gemeentebestuur, de gemeentelijke regels en over de dienstverlening aan de loketten en hoe deze wordt ervaren.

Graadmeter
Het onderzoek moet een goed beeld geven over de prestaties van de gemeente Enkhuizen en is mede daarom een belangrijke graadmeter. Door de vragenlijst in te vullen, geeft de burger zijn/haar persoonlijke mening en aan de hand van alle uitkomsten samen kan de gemeente vervolgens haar dienstverlening, waar nodig, verbeteren.

De gemeente Enkhuizen hoopt dan ook dat alle inwoners die een lijst thuis gestuurd krijgen of die het stadskantoor binnenkort bezoeken, even de tijd willen nemen om de vragenlijst in te vullen. Als een groot aantal inwoners dit doet, kan Enkhuizen op hoofdlijnen de 'staat' van haar gemeente bepalen.

Vernieuwingen
De gemeente Enkhuizen heeft sinds kort een vernieuwde website waar digitaal allerlei gemeentelijke producten aangevraagd kunnen worden. Ook de verruimde openingstijden van het servicepunt is onderdeel van de vernieuwde dienstverlening. Het is van belang om te weten hoe de inwoners van Enkhuizen de dienstverlening ervaren. Burgemeester Jan Baas: We horen graag wat er goed gaat, maar uiteraard ook wat er beter kan. Met deze informatie kunnen wij onze dienstverlening nog beter laten aansluiten op dat wat onze inwoners van de gemeente Enkhuizen verwachten.

In september 2008 worden de landelijke uitkomsten van het onderzoek verwacht. Dan kunnen de prestaties van de gemeente Enkhuizen goed vergeleken worden met de prestaties van de andere deelnemende gemeentes. Uiteraard zal de gemeente Enkhuizen de bevindingen tegen die tijd publiceren.

Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl