Gemeente Maastricht

Nominaties Mestreechter Sportverkezing bekend

Datum: 24/1/2008

Op woensdag 19 maart verzorgt SportService Maastricht de Mestreechter Sportverkezing. Met dit evenement wil de gemeente Maastricht haar waardering uiten voor de inzet van verenigingen en vrijwilligers voor de sport in de stad en voor de door sporters geleverde prestaties. De Maastrichtse sportwereld kon voordrachten doen voor de titels 'Maastrichts sporttalent 2007' en 'Maastrichts sporter/ster/-ploeg 2007'. Een vakjury onder leiding van Harm Kuipers (oud-wereldkampioen schaatsen), Ilja Keizer (oud-wereldkampioen middenlange afstand), Margriet van der Zee (Media Groep Limburg), Roel Wiche (Media Groep Limburg) en Kim Langeslag (L1), heeft uit de voordrachten de volgende nominaties gedaan:

Maastrichts sporttalent 2007

Vanity Lewerissa- Sport Club Jekerdal - Voetbal
Shirley van Loo- Judoteam Maastricht- Judo
Rick Penders- Squashcentrum Erik vd Pluijm- Squash

Maastrichtse sporter/ster/ploeg 2007

Birgit Berk- ZSC Oceanus / TV Stein- Triathlon
Damesploeg- Atletiek Maastricht- Atletiek
Karin Stevens- SC Jekerdal / Willem-II- Voetbal
Patrick Stitzinger- ADRT Pegasus- Atletiek

Tijdens de Mestreechter Sportverkezing van 19 maart wordt voor de eerste keer de prijs Mestreech Beweeg' uitgereikt aan een initiatief dat een belangrijke bijdrage levert aan de doelstelling van de gemeente om meer Maastrichtenaren te laten sporten. De Sportraad Maastricht, onder leiding van voorzitter Bert Vrolijk, heeft drie initiatieven genomineerd voor deze prijs.

Prijs Mestreech Beweeg 2007

* Sportinstuiven Maastricht

* Maastricht Mooiste

* Sport in de Kerstvakantie (stichting SIM)

Tevens worden ook vijf jubilerende sportclubs in het zonnetje gezet.


* 25 jaarGentlemen Club in de Bastion

* 25 jaarSchaakvereniging Het Vrolijke Paardje
* 75 jaarMaastrichtse Cano Club

* 75 jaarVV Standaard

* 100 jaarMLTC Ready

Tot slot worden ook vele sporters gehuldigd die een Limburgs of hoger kampioenschap in de wacht sleepten.

De Mestreechter Sportverkezing vindt dit jaar voor het eerst plaats in het Theater aan het Vrijthof. Naast de huldigingen is er ook ruimte voor optredens van diverse artiesten. Het evenement is alléén toegankelijk voor personen die in het bezit zijn van een toegangskaart. Bel of mail voor meer informatie SportService Maastricht, (043) 350 31 45, sportservice@maastricht.nl.