Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Haarlem, 25 februari 2008

Dikkie Dik wordt 30 jaar

Dikkie Dik, de populaire oranje kater uit Sesamstraat, viert in 2008 zijn dertigste verjaardag. Ook Jet Boeke, bedenker en illustrator van de oranje kater, viert dit jaar haar verjaardag: zij wordt zestig. De aftrap voor het feestjaar wordt gegeven op woensdag 19 maart a.s. met een galavoorstelling van Dikkie Dik - Limonade met prik in het Fortis Circustheater in Scheveningen. Tijdens deze galavoorstelling wordt Het dikke verjaardagsboek van Dikkie Dik gepresenteerd.

De familievoorstelling Dikkie Dik - Limonade met prik van Dirk Scheele is gebaseerd op de avonturen van Dikkie Dik. De voorstelling wordt ondersteund door een groep live-muzikanten/acteurs en projecties, die zijn geïllustreerd door Jet Boeke. Na de galavoorstelling in Scheveningen trekt Dirk Scheele nog door het hele land met de interactieve familievoorstelling. De speellijst is te vinden op www.dirkscheele.nl.

Het dikke verjaardagsboek van Dikkie Dik bevat de dertig mooiste verhalen van Dikkie Dik, waaronder Pijlen, het eerste verhaal uit Sesamstraat. De plaatjes in het boek zijn extra groot, om het kijk- en luisterplezier van de kinderen te vergroten. Na het jubileumfeest gaan Jet Boeke en Dikkie Dik op tournee. Ze bezoeken samen verschillende bibliotheken en boekhandels in het hele land om met kinderen een Dikkie Dik-middag te beleven. Jet Boeke zal dan signeren, tekenen en voorlezen. Op www.dikkiedikboeken.nl is te zien welke bibliotheken en boekhandels Jet Boeke bezoekt.

Titel: Het dikke verjaardagsboek van Dikkie Dik

Auteur: Jet Boeke

Uitgeverij: Gottmer, Haarlem

Prijs: E14,95

Pagina's: 192

ISBN 978-90-257-4353-6


Bestellen:

Het dikke verjaardagsboek van Dikkie Dik
Het dikke verjaardagsboek van Dikkie Dik
Jet Boeke & Arthur van Norden