Gemeente Langedijk


19 maart 2008

Fietsroutes Elfscholenoptocht

Woensdagmiddag 19 maart vindt de Elfscholenoptocht in Langedijk plaats. Doel van de tocht is om bewustwording te realiseren bij kinderen en andere verkeersdeelnemers. Het is zeker niet de bedoeling om overlast te veroorzaken. Hieronder treft u de routes die de kinderen fietsen aan. Kiest u een andere route wanneer u geen overlast wilt ondervinden.

De St. Maartenschool en Barnewiel starten op het plein van de st. Maartenschool, Voorburggracht 425 te Oudkarspel. Zij fietsen richting Noord-Scharwoude over de Voorburggracht. Bij de Platte Ven sluiten kinderen van De Mariaschool, De Wijde Veert en De Duizend Eilandenschool aan. De fietstocht wordt vervolgd over de Voorburggracht Bij de Geestweg rechtsaf het fietspad op. Bij de Westelijke Randweg links het fietspad op naar het plein van de Binding.

De Paus Johannesschool, de Steltloper en het Baken starten op het schoolplein van de Paus Johannesschool, Sperwer 1 , te Sint Pancras. Zij gaan via de Bovenweg richting Broek op Langedijk. Via de Twuyverweg verloopt de route naar de Westelijke Randweg . Na de rotonde van de Nauertogt/Doofpot rechtdoor de Voorburggracht op. Op het plein van de Phoenix staan de kinderen te wachten van Phoenix, Koolvlet en Van Arkelschool. Zij sluiten aan achter de groep uit Sint Pancras. De weg wordt vervolgd via de Voorburggracht, linksaf de Geestweg op en via de Westelijke Randweg en de Vroedschap naar het plein van de Binding.

Iedereen die deze tocht wil meefietsen of het leuk vindt om de kinderen te begeleiden, kan zich aanmelden via
kinderrijklangedijk@gmail.com. Wie meer wil weten over Kinderrijk Langedijk: surf naar www.dewijdeveert.nl en kies in de linker balk voor Kinderrijk Langedijk.