Gemeente Beek


Speurtocht Lentebodes

Ontdek de lente en maak je eigen lentepalet

Een gezinsactiviteit in en rond Plinthos te Daniken op woensdagmiddag 19 maart 2008

Woensdagmiddag 19 maart a.s. organiseert het Centrum NME-WM de gezinsactiviteit Speurtocht Lentebodes. Deze natuurspeurtocht start in centrum Plinthos in Daniken, tussen Schinnen en Geleen, om 14.00 uur en is opgezet door de IVN-afdelingen uit de regio.

De lente kondigt zich weer aan. Veel bloemen tonen hun mooiste kleuren, bomen en struiken hebben frisgroene blaadjes en overal hoor je het vrolijke gefluit van vogels. Met deze speurtocht langs de Geleenbeek kun je de bodes van de lente zelf ontdekken.

Kinderen tot twaalf jaar kunnen, samen met een volwassene, in de bovenverdieping van centrum Plinthos terecht voor enkele spelletjes over groei en bloei van planten en dieren. Daarna krijgen ze een speurderstas mee om zelf op zoek te gaan naar lentebodes. In de tas zit een speurdersboekje met routebeschrijving en opdrachten, en spulletjes die onderweg nodig zijn. Ook zit er een lentepalet in om de mooiste en kleurige stukjes natuur op te plakken.

Speurtocht Lentebodes

Speurtocht Lentebodes

Deze activiteit duurt ongeveer anderhalf uur. Stevige schoenen zijn beslist noodzakelijk, het Geleenbeekdal kan nat en modderig zijn.

De kosten voor deelname bedraagt één euro per kind.

Graag aanmelden door op dinsdag, woensdag en donderdag bellen met het centrum: 046 475 84 23 of kijken op de website www.cnme-wm.org.

Centrum Plinthos is te bereiken:

* met het openbaar vervoer: vanaf station Geleen-Oost de spoorwegovergang Danikerstraat nemen en de weg volgen tot Daniken
1

* met eigen vervoer: A76 afslag Geleen-Beek, richting Munstergeleen/Schinnen, na spoorwegovergang 2e straat rechts, Daniken, na 200m aan de linkerkant, parkeerplaats voor Plinthos.